Trabzon

KULDER İcra Kurulu Üyesi Hasani:

13:30 08 Nisan 2016
KULDER İcra Kurulu Üyesi Hasani:

Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği (KULDER) İcra Kurulu Üyesi Mehdi Hasani, haram ayların Müslümanlar arasında barış ve adaleti tesis etmede önemli bir kapı olduğunu belirtti.

Hasani, KULDER üyeleri ile Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenledikleri ''Ümmete Barış Çağrıları" adlı toplantıda yaptığı konuşmada, dünyada bugün gözyaşı ve savaşın yaşandığı bölgelerin tamamına yakınının İslam coğrafyası sınırları olduğunu söyledi.

Çocuk, kadın ve yaşlılar başta olmak üzere on binlerce insanın öldüğünü belirten Hasani, "Yüz binlerce insanın sakat kaldığı ve yaralandığı süreci daha fazla sürdürmemizin mümkün olmadığını düşünerek İslam coğrafyası ve dünyaya çağrıda bulunmak istiyoruz. Dünya barışı için nebevi bir çözüm olarak haram ayları yeniden Müslümanların ve dünyanın gündemine taşımak zorundayız." dedi.

Hasani, İslam'ın barış ortamını "sevdiğini" dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün 1 Recep 1437. Haram aylardan biri. Bu ayda kötülüklerden kaçınılması emri vardır ve Müslümanların bu aya özen ve saygı göstermesi imanın gereğidir. Bu ayda savaşmak yasaktır. Müslümanlar arasında sulhu sağlamak, kalıcı bir barışa vesile olabilir. Kötü alışkanlıklar terk edilip ibadet alışkanlığı ön plana çıkarılabilir. Kötülüklerden kaçınılması Rabbimizin af ve rahmetinin çoğalmasına vesile olabilir. Bu kapsamda haram aylar uygulaması, İslam toplumlarına teklif edilebilir ve bunun uygulanması halinde kardeşliğin temellerini yeniden oluşturabilmek için bir fırsat ve teneffüs imkanı verilmiş olur."

"Haram ayların Müslümanlar arasında barış ve adaleti tesis etmede önemli bir kapı" olduğunu kaydeden Hasani, "Recep ayı başlangıcında 'herkes sussun, ezan konuşsun' sloganıyla özelde Türkiye'de, genelde dünya Müslümanlarına Recep ayının haram aylardan olduğu vurgusunun yapılmasını hedeflemekteyiz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.