Trabzon

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

16:02 01 Haziran 2016
Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Trabzon'da, Ortahisar Belediyesi tarafından Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlatılan kampanya kapsamında, Atatürk Alanı'nda gıda ve ihtiyaç malzemelerinin toplanacağı yardım çadırı kuruldu.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ortahisar Belediyesinin, vatandaşlardan başta su olmak üzere kuru gıda malzemesi toplayarak, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine göndereceğini söyledi.

Türkiye'nin 3 milyon mülteciye kapılarını açtığını belirten Genç, "Ramazan ayının arifesinde bulunduğumuz şu günlerde, bu mübarek ayın bütün İslam alemi açısından hayırlı geçmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyoruz. Hepimizin malumu, Müslüman kardeşlerimiz zor durumda. Bizim medeniyetimize de örnek gösterilen Batı medeniyetleri bugün iflas etmiştir. Maalesef bu Batı medeniyeti bugün insan haklarına, adalete, kardeşliğe, dayanışmaya, merhamete dayalı bir anlayış değil, menfaate dayalı bir politika izliyor. Bu tespiti yapmamız lazım." dedi.

Belediye Başkanı Genç, Suriye'deki iç savaşa birçok devletin müdahale ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bizim medeniyetimiz, inancımızın bize katmış olduğu güçle beraber şu anda tam kendi değerlerini tezahür ettiren bir durumda. Burada bu örneği yaşıyoruz. Ülkemiz şu anda 3 milyona yakın mülteciyi, insana ve insanlığa ait değerlere sahip çıkarak barındırıyor. Maalesef bize örnek gösterilen Batı medeniyeti, 10 ila 20 bin insanı bile kabul etmiyor. İnsanlar 'ölü balık' misali kıyıya vuruyor. Şu andaki konjonktür, bütün insanlığın oturup düşünmesi gereken bir konjonktürdür."

- "İnşallah oradaki kardeşlerimizin sıkıntıları en kısa zamanda sona erer"

"Yanı başımızda cereyan eden savaşa bütün devletler katılıyor ama insanlara yardım eden yok" diyen Ahmet Metin Genç, şunları kaydetti:

"Çok şükür ki benim devletim, benim Cumhurbaşkanım, benim Başbakanım insanlığa sahip çıkıyor. Biz şu anda bütün insanlığa sahip çıkıyoruz. Bu Türkiye'nin bütün dünyaya örnek olduğu bir durumdur. Kış mevsiminde de Bayırbucak Türkmenlerine battaniye, çocuk bezi gibi yardımlarda bulunduk. Bu, oradaki kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir mini katkı olmakla beraber, insanlığın gereği olarak oradaki kardeşlerimize el uzatmak, onların arkalarında durarak manevi olarak da onlara destek vermek anlamına geliyordu. Şu anda da yaz mevsimi itibarıyla bize kuru gıda ve su ihtiyacı olduğu bildirildi. Ortahisar Belediyesi olarak da ramazan ayı itibarıyla oradaki kardeşlerimizin su ve gıda talebini karşılamak adına yeni bir kampanya başlattık."

Genç, önceki kampanyalara Trabzonluların yoğun ilgi gösterdiğini aktararak, "Bu bizi oldukça memnun etti. Ben bu manada bu kampanyamıza ve önceki kampanyalarımıza katkı sağlayacak ve sağlamış olan bütün hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah oradaki kardeşlerimizin sıkıntıları en kısa zamanda sona erer. Oradaki kardeşlerimize de Türk milleti olarak sonuna kadar yanlarında olacağımızı söylemek istiyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.