Trabzon

Ramazan sonrası beslenmeye dikkat

17:05 01 Temmuz 2016
Ramazan sonrası beslenmeye dikkat

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, Ramazan Bayramı süresince mide ve bağırsak rahatsızlıkları yaşanmaması için fazla şeker ve şekerli gıdaların tüketilmesine dikkat edilmesi, çevrenin ısrarcı tutumlarından ve aşırı yeme eğiliminden mümkün olduğunca uzak kalınması gerektiğini bildirdi.

Hamzaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ramazanda günlük öğün sayısının azalması dolayısıyla beslenme düzeninde değişiklikler meydana geldiğini belirterek, bu nedenle bayramda öğün sayısının artması ve daha fazla yeme istediğinden ötürü bazı sindirim sistemi rahatsızlıklarıyla karşılaşılabileceğini aktardı.

Şeker, çikolata ve hamur işlerinin kan şekerini hızla yükselttiğini vurgulayan Hamzaoğlu, bu gıdaları bayramda sık tüketmenin sindirim sistemi problemi gibi çeşitli rahatsızlıklara yol açabileceğini belirtti.

Hamzaoğlu, vatandaşları bayram ziyaretlerinde sunulan ikramlara dikkat etmeleri, aşırıya kaçmamaları, yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini unutmamaları konusunda uyararak, şunları kaydetti:

"Bayram süresince de yeterli ve dengeli beslenmek için beş temel besin grubunda bulunan besinlerden en az 3 ana ve 2 ara öğünde yeterli miktarda alınmalıdır. Bu besin grupları süt ve süt ürünleri, et-yumurta-kurubaklagiller, sebze ve meyveyle ekmek ve tahıllar grubudur. Ramazan ayının sonlanmasıyla tüketilecek yiyeceklerin miktarı aniden arttırılmamalı. Öğün araları en az 2, en fazla 4-5 saat olacak şekilde düzenlenmeli. Ramazan Bayramı süresince mide ve bağırsak rahatsızlıkları yaşanmaması için fazla şeker ve şekerli gıdaların tüketilmesine dikkat edilmeli, çevrenin ısrarcı tutumlarından ve aşırı yeme eğiliminden mümkün olduğunca uzak kalınmalıdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.