Trabzon

Gymnasiade 2016 Trabzon

18:09 15 Temmuz 2016
Gymnasiade 2016 Trabzon

Trabzon'da düzenlenen 2016 Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nda (Gymnasiade 2016) ritmik cimnastik branşında Türk sporculardan Ecem Çankaya, ip kategorisinde gümüş, çember kategorisinde ise bronz madalya kazandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından düzenlenen organizasyonun üçüncü gününde Hayri Gür Spor Salonu'nda ritmik cimnastik dalında ip ve çember olmak üzere 2 kategoride yapılan müsabakalarda, Türkiye 1 gümüş ve 1 bronz madalya elde etti.

Kızlar ip kategorisinde yapılan müsabakalarda Yunanistan'dan Eleni Kelaiditi birinci, Türkiye'den Ecem Çankaya ikinci, Rusya'dan Anastasiia Salos üçüncü oldu.

Kızlar çember kategorisinde de Rusya'dan Anastasiia Salos birinciliği, Yunanistan'dan Eleni Kelaiditi ikinciliği, Türkiye'den Ecem Çankaya üçüncülüğü aldı.

Müsabakalar kapsamında, Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan 15 yaşındaki Ayşe Begüm Onbaşı da sahne aldı. Performansı ile izleyicileri büyüleyen Onbaşı, aerobik ve cimnastik branşında birinci olarak finale yükseldi.

Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri, ISF Başkanı Laurent Petrynka, ISF Genel Sekreteri Jan Coolen ile Cimnastik Federasyonu Asbaşkanı Emre Bağcı tarafından verildi.

Öte yandan müsabakalar öncesi Fransa'da yaşanan terör olaylarında hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.