Trabzon

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu:

17:09 17 Ağustos 2016
TTSO Başkanı Hacısalihoğlu:

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, THY'nin Rusya Federasyonu'na seferlerini artırması ve Karadeniz şehirlerinden Rusya'ya direkt seferler yapılması gerektiğini bildirdi.

Hacısalihoğlu, yazılı açıklamasında, Türk-Rus ilişkilerinden en fazla pozitif olarak etkilenen bölgenin Karadeniz, dolayısıyla da Trabzon olduğunu belirterek, "Geçmişte yaşanan kriz dönemlerinde de bölge insanı Rusya ile ticari faaliyetlerini sürdürmüştü. Tüm arzumuz Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdiği görüşmede ortaya atılan adımların hızlı şekilde hayata geçirilmesidir." ifadelerini kullandı.

Görüşmede ortaya çıkan charter uçuşlarının artırılması, tarım ürünlerindeki kısıtlamaların kaldırılması gibi noktaların önemli olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:

"Bu olaylardan sonra 'bir anda her şey eskiye dönecek' diye beklemek hayal kırıklığı yaratabilir. Görüşmede bence çok önemli bir nokta vardı. Gerek Sayın Putin gerekse Sayın Cumhurbaşkanımız, vizelerin tekrar eski hale getirilmesi konusu üzerinde öncelikli olarak durdular. Bir ülkeyle ticaret gelişecekse öncelikle oraya ulaşmak gerekir. Vizen olacak ve devamlı bir ulaşım kanalı bulunacak. Turizm açısından da charter seferleri çok önemli."

Hacısalihoğlu, Rusya ile ekonomik ilişkilerin canlandırılması konusunda THY'ye de büyük görev düştüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"THY'nin Rusya Federasyonu'na seferlerini artırması ve Karadeniz şehirlerinden Rusya'ya direkt seferler yapılması lazım. İlk başta zararına da olsa bu seferlerin başlaması gerekir. Uçağın seferde edeceği zarar belki 5-10 bin dolardır ama iş adamlarının oradaki kazançları, ihracata katkısı dikkate alındığında, bu seferlerin çok daha fazla artısı olacaktır. Vizenin yanında ulaşım çok çok önemli bir nokta. Rusya Federasyonu'ndan gelecek uçaklara da tüm Türkiye'de charter seferlerine verilen desteklerin uygulanması gerekiyor. Turizm açısından da bu çok önemli çünkü turist gelince ekonomiye sıcak para giriyor ve bu para hemen tabana yayılıyor."

Türk-Rus Karma Ekonomik İlişkiler Toplantısının sonbaharda gerçekleştirilmesinin planlandığını anımsatan Hacısalihoğlu, bu toplantının geleceğe dönük atılacak adımlarda çok büyük etki yaratacağına inandığını belirtti.

Hacısalihoğlu, herkesin bu kurulların çalışmalarını ve toplantılarda alınacak kararları beklediğini ifade ederek, bu kararların devamında bakanlıklar arasındaki ilişkilerde hızla detaya inilmesi gerektiğini ancak bu şekilde iş dünyasının hızlı şekilde harekete geçebileceğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.