Trabzon

112 istasyonuna yaralanan sağlık personelin adı verildi

13:46 28 Ağustos 2016
112 istasyonuna yaralanan sağlık personelin adı verildi

Akçaabat ilçesinde faaliyete başlayan 112 Acil Sağlık İstasyonuna, 2004 yılında ambulansla bir vakaya giderken yaşanan trafik kazasında ağır yaralanan acil tıp teknikeri Arzu Koç'un adı verildi.

Akçaabat ilçesinde yeni kurulan 112 Acil Sağlık İstasyonuna, törenle "Arzu Koç 112 Acil Sağlık İstasyonu" adını aldı.

Trabzon İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, acil sağlık hizmetinin zor bir iş olduğunu belirtti.

Acil sağlık çalışanlarının gecenin bir yarısı hiç bilmedikleri, tanımadıkları bir yere acil bir şekilde gitmek durumunda olduğunu ve bunun kaza riskini de beraberinde getirdiğini ifade eden Süleyman, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar ülke genelinde 30 civarında kazada hayatını kaybeden şehidimiz ve çok sayıda sakat kalan arkadaşımız var. Dolayısıyla zor ve zahmetli bir iş yapılıyor. Buradaki 112 istasyonumuza da Trabzon'da meydana gelen bir ambulans kazasında ağır yaralanan ve uzun süre tedavi gören arkadaşımız Arzu Koç'un adını verdik. Kendisine tekrar geçmiş olsun diliyorum."

Trabzon İl Ambulans Servisi Başhekimi Eray Uslu da Akçaabat'taki 112 istasyonuna, kazada yaralananan çalışanlarının adının verilmesinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Trabzon'da 2004 yılında meydana gelen kazada 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve ambulans personelimizden Arzu Koç ağır şekilde yaralanmıştı. Uzun süren bir tedavi ve rehabilitasyon sonrasında büyük oranda sağlığına kavuştu. Bu istasyonumuza da Arzu Koç ismini önerdik ve Bakanlığımız kabul etti. İsmin verilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Törene katılan Arzu Koç da 112 istasyonuna isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm sağlık camiasına kazasız günler diledi.

Törene, Akçaabat İlçe Sağlık Müdürü Alper Kalkışım, Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Aydın, Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Serdar Küçük ile çok sayıda sağlık personeli de katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.