Trabzon

Trabzon'daki sel

12:57 23 Eylül 2016
Trabzon'daki sel

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde etkili olan sağanak sebebiyle meydana gelen sel ve heyelanların ardından temizlik çalışmaları devam ediyor.

İlçede önceki gün meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan afetin ardından cadde ve sokaklar ile ev ve iş yerlerinde çamur, balçık ve hafriyatın temizlenmesi için Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Beşikdüzü Belediyesi, çevre il ve ilçe belediyeleri, ilgili kurumlar ve vatandaşlar aralıksız çalışıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Beşikdüzü'nde iki aşamalı çalışma yürüttüklerini belirtti.

Kırsal mahalle yollarının ulaşıma açılması ve heyelanların temizlenmesi ile ilçe merkezinin temizlenmesi çalışmalarını eş zamanlı sürdürdüklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Kırsal mahallelerde sürdürdüğümüz çalışmalarda Bozlu Mahallesi dışındaki tüm mahallelerin ana yolları ulaşıma açılmıştır. Bozlu Mahallesi'nin ana yolunda büyük bir kaya kütlesi var. Kırma çalışmalarına devam edilmektedir. Mahallelerimizde heyelan riski taşıyan evler boşaltılmıştır." ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu, Ardıçatak Mahallesi’nde dün gerçekleştirilen çalışma sırasında Gülten Angın'ın cesedine ulaşıldığını anımsatarak, şöyle devam etti:

"Maddi kaybımız çok büyük ama bizim canımızı acıtan can kayıplarımız olmuştur. Ağaçlı Mahallesi'nden Fatih Oğuzhan ile Dolanlı Mahallesi'nden Dürdane Dübüş'ü dün ebediyete uğurladık. Dün ayrıca Ardıçatak Mahallesi'nde sel ve heyelanlarda toprak altında kalarak kaybolan Gülten Angın'ın (55) cesedine ulaştık. Merhume bugün toprağa verilecek. Bu büyük felakette hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah Teala'dan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."

İlçe merkezinde sokakların, menfezlerin, bodrumların, kamu kurumlarının temizlenmesi çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Gümrükçüoğlu, Beşikdüzü ilçe merkezinde dere yataklarında gerekli çalışmaların yapıldığı ve suyun yönünün dere yataklarına dönmesinin sağlandığını bildirdi.

Gümrükçüoğlu, bu kapsamda menfezlerin açıldığını ve gerekli görülen köprülerin kırıldığını belirterek, ana caddelerde temizlik çalışmalarına ivedilikle devam edildiğini kaydetti.

Ana caddelerin tamamlanmasıyla ara caddelerde çalışmalara hız verileceğine işaret eden Gümrükçüoğlu, 3 ila 4 gün içinde bu çalışmaların tümüyle tamamlanmasının öngörüldüğünü vurguladı.

Gümrükçüoğlu, çalışmaları Büyükşehir Belediyesi olarak daha önce bu faaliyetlerde görev almış, son derece tecrübeli 415 personel ve 112 iş makinesiyle 24 saat esaslı sürdürdüklerini belirterek, "Ayrıca diğer kamu kurumlarımız iş makineleri ve personelleriyle birlikte çalışmalarımıza destek vermektedir. Hepimize bir kez daha geçmiş olsun diyorum." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.