Trabzon

Suriyeli sığınmacılara yardım için mantı yapıyorlar

11:46 13 Şubat 2017
Suriyeli sığınmacılara yardım için mantı yapıyorlar

DUYGU AVUNDUK - Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği öncülüğünde bir araya gelen gönüllü kadınlar, Suriyeli sığınmacılar yararına mantı yaparak satışa sunuyor.

Babusselam çadır kentinde kalan sığınmacılar için mantı yaparak satmaya karar veren kadınlar, her hafta çarşamba günü dernekte toplanıyor.

Kadınlar, hayırseverlerin katkılarıyla temin ettikleri malzemelerle mantıyı, tanıdıklarının yanı sıra sosyal medya aracılığıyla internet üzerinden sipariş alarak yurt, dernek ve iş yerlerine satıyor.

Derneğin Kadın Kolları Sorumlusu Gülderen Mumcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım amaçlı çeşitli faaliyetler yürüttüğünü belirterek, dernek üyeleri ve gönüllülerle Babusselam çadır kentindeki sığınmacılar için neler yapabileceklerini düşünürken mantı yapıp satma fikrinin ortaya çıktığını dile getirdi.

Bu amaçla 13 kadının bir araya gelerek dernek binasında mantı yapmaya başladığını anlatan Mumcu, günde 12 kilogram mantı hazırlandığını ve kilogramı 25 liradan satışa sunulduğunu söyledi.

Mumcu, genellikle etli mantı yaptıklarını ancak son günlerde bazı müşterilerinden su böreği siparişi aldıklarını ifade ederek, "İşin ucunda Allah'ın rızasını almak olunca mantı yapmak bize zor gelmiyor. Özellikle gönüllülerin bir araya gelip hem maddi hem manevi destek vermesi bizleri mutlu ediyor." dedi.

Yaptıkları işten para kazanıp birilerine yardım ettiklerini görünce mutlu olduklarını ve daha da güçlendiklerini vurgulayan Mumcu, şunları kaydetti:

"Mantılar elimizde kalmadan hemen tüketiliyor. Bazen fazla talep oluyor. Toplu siparişler olunca yetiştirmekte zorlanıyoruz. Yıl içerisinde farklı etkinlikler de yaparak topladığımız bağışları 2018 yılında sığınmacılara göndereceğiz. Kalanını ise derneğimiz için kullanacağız. Bunların hepsini makbuz karşılığında yapıyoruz. Hesaplarını tek tek tutuyoruz."

- "Hem stres atıyoruz hem de mantı yapıyoruz"

Dernek üyelerinden Kadriye Boran, bir gün önceden hazırlıkları yapıp derneğe heyecanla geldiklerini belirterek, "Burada hem stres atıyoruz hem mantı yapıyoruz hem de bir aile ortamı oluşturduk. Derneğin mutfağı, evimizin mutfağı gibi oldu. Amacımız Allah rızası için birilerine yardımcı olmak." diye konuştu.

Semra Turak ise yaptıkları mantının malzemelerini hayırsever vatandaşlardan temin ettiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Fırın sahibi bir çuval un veriyor, kasap ya hayrına ya da bir kilo fazladan et veriyor. Çarşamba sabahı ilk gelen kişi hamuru yoğurmaya başlıyor ya da saatten tasarruf etmek için evde yoğurup geliyor. Diğer arkadaşlar iç malzemesini ayarlıyor. Kesiyoruz, işliyoruz, tartıp derin dondurucuya koyarak satışa hazır hale getiriyoruz. Mantı yaptığımızı dışarıdan duyan gönüllülerimiz dışarı çıktıklarında mutlaka gelir, bizlere yardım eder. Biz de akşam gönül rahatlığı ile evlerimize gideriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.