Trabzon

Yeşilay Haftası

15:57 02 Mart 2017
Yeşilay Haftası

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, sağlıklı toplum oluşturulmasında, çocuklar ve gençler başta olmak üzere bütün bireylerin zararlı maddelere ulaşmasını önlemenin tüm toplumun görevi olduğunu bildirdi.

Yavuz, Yeşilay Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, sağlıklı nesiller yetiştirmek için 5 Mart 1920'de, alkollü içki ve uyuşturucu madde kullanımına karşı olanlar tarafından "Hilali Ahdar" adıyla kurulan ancak daha sonra "Yeşilay" adını alan derneğin, başta sigara olmak üzere tüm uyuşturucu maddeler ve alkollü içkilere karşı mücadele verdiğini belirtti.

Sağlıklı toplum oluşturulmasında, çocuklar ve gençler başta olmak üzere bütün bireylerin zararlı maddelere ulaşmasını önlemenin tüm toplumun görevi olduğunu vurgulayan Yavuz, bu noktada Yeşilay Derneği, ilgili çeşitli kişiler ve kuruluşlarla başarılı çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Yavuz, derneğin çalışmalarına destek olma noktasında, Sağlık Bakanlığının da son yıllarda kapalı alanlarda sigara içilmemesine yönelik kanuni düzenlemelerinin ve bu noktada sahada alınan sıkı denetleme tedbirlerinin ülkedeki sigara kullanım oranını büyük oranda azalttığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Unutulmamalıdır ki bu konuda en etkili çözüm aile içinde verilen eğitimle olacaktır. Çocukları bu zararlı maddelerden uzak tutmak ve bilinçlendirip korumak, ailelerin en başta gelen görevlerinden olmalıdır. Bu mücadelede, ulusal ve yerel medya yetkilileri de yapacakları sorumlu ve eğitici yayınlarla Yeşilay Derneği'nin ve ailelerin en büyük destekçisi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, zararlı alışkanlıkların önlenmesi ve giderilmesi konusunda toplumda bilinç ve farkındalık oluşturmak için gayret gösteren Yeşilay Derneği başta olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşlarına çalışmalarında başarılar diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.