Trabzon

Halk oylamasına doğru

10:43 07 Mart 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması çalışmalarına başladı.

AK Parti İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, İl Başkanı Haydar Revi başkanlığında, halk oylaması çalışmaları kapsamında AK Parti Yomra İlçe Başkanlığı'nda toplantı düzenlendiği bildirildi.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, AK Parti Yomra İlçe Başkanı Mustafa Pehlivan ve partililerin katıldığı toplantıda konuşan, AK Parti İl Başkanı Revi, Anayasa değişikliğinde yer alan her bir maddeyi vatandaşlara anlatacaklarına belirtti.

Revi, "Bu değişimlerin ülkemize ve milletimize neler kazandırdığını tek tek açıklayacağız. Bir rejim değişikliği değil hükümet sistemi olduğunu milletimiz bilmelidir. Sistem değişimiyle birlikte daha hızlı kararlar alınarak ülkemiz için önemli işlere imza atmaya devam edeceğiz." dedi.

Milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılacağı anımsatılan açıklamada Revi'nin şu sözlerine yer verildi:

"Seçilme yaşı 25'ten 18'e indiriliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 5 yılda bir aynı günde yapılıyor. Meclise güvenoyu bizzat millet kendisi veriyor. Meclisin denetim yetkisi arttırılıyor ve daha kapsamlı hale geliyor. Cumhurbaşkanlığı süresi 2 dönemle yani en fazla 10 yılla sınırlandırılıyor.

Yönetimde çift başlılık ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanı hem yetkili hem de sorumlu oluyor. Hükümeti Cumhurbaşkanı kuruyor ve yasama ile yürütme ayrılıyor. Cumhurbaşkanı ve TBMM'ye seçimleri yenileme hakkı karşılıklı olarak veriliyor. OHAL yetkisi Cumhurbaşkanına veriliyor ve Meclis OHAL'i uzatma, kısaltma veya kaldırma yetkisi elde ediyor. Askeri yargı tümüyle kaldırılarak yargıya birlik getiriliyor.

HSYK'nın adı HSK olup yüksek ifadesi kaldırılıyor. Bütçe Kanunu teklifini hazırlayıp TBMM'ye sunma yetkisi Cumhurbaşkanına veriliyor. Başbakanlık kurumu Cumhurbaşkanlığı ile birleşiyor. Sıkıyönetim uygulaması tarih oluyor. Yomra bundan önceki seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de rekor bir oy oranıyla desteğini verecektir. Bize düşen görev gece gündüz demeden sahada olarak değişimi anlatmaktır."

Toplantının ardından Revi ve beraberindekiler Kaşüstü Mahallesi'ndeki esnafları ziyaret etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.