Trabzon

Vakıflar Haftası

16:06 08 Mayıs 2017
Vakıflar Haftası

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, "Vakıflarımıza sahip çıkmak, bu eserlere yenilerini kazandırmak, vakıf medeniyetinin yansıması olan sevgi kültürünü, şefkat ahlakını canlı tutarak bu mirası gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin temel görevidir." dedi.

Vakıflar Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında Vali Yavuz, milletin, kültürel kodlarında yer alan yardımseverlik, dayanışma ve paylaşım gibi değerlerin, içtimai hayattaki somut karşılığı olan vakıfların, Selçuklu Devleti ve Osmanlı İmparatorluğu zamanında yaygınlaştığını, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulmasından sonra da etkisini aynı şekilde muhafaza edilerek, 5 Haziran 1935'te çıkan bir kanunla yeni vakıfların denetiminin, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından üstlenildiğini belirtti.

Vali Yavuz, şunları kaydetti:

"Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in birlik, beraberlik ve paylaşma duygusuyla temelleri atılan vakıf müessesesi, tarihimiz boyunca birçok alanda karşılıksız olarak hizmet vermiş, böylelikle ülkemizin tarihi ve kültürel mirasının korunmasına, sosyal dengenin sağlanmasına, toplumsal hayatta huzurun tesis edilmesine büyük katkılarda bulunmuştur. Vakıflarımıza sahip çıkmak, bu eserlere yenilerini kazandırmak, vakıf medeniyetinin yansıması olan sevgi kültürünü, şefkat ahlakını canlı tutarak bu mirası gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin temel görevidir. Bu maksatla çocuklarımıza bu eserleri tanıtmalı ve vakıf bilincini aşılamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, vakıf bilincinin geliştirilip yaygınlaştırılmasında önemli katkıları olan Vakıflar Genel Müdürlüğümüz ile fazilet ve hayırseverlik timsali aziz milletimizin 'Vakıflar Haftası'nı kutlar, vakıf hizmetlerinin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür eder, vakıf ananesinin ilelebet sürmesini temenni ederim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.