Trabzon

Ortahisar Belediye Başkanı Genç:

12:04 06 Haziran 2017
Ortahisar Belediye Başkanı Genç:

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ekopark'ın Trabzon'un bitki müzesi hüviyetine sahip ilk parkı olacağını söyledi.

Beşirli sahilinde yapımı devam eden Ekopark'ta incelemelerde bulunan Genç, Ekopark'ın ağustos ayında tamamlanacağını belirtti.

Genç, projenin bitmesiyle Ekopark'ın Trabzon'un bitki müzesi hüviyetine sahip ilk parkı olacağını ifade ederek, "Ekopark'ımız, Ortahisar'ın güzel doğasına güzellik katacak örnek bir proje olacak. İlçemizde her daim dile getirdiğimiz gibi yeşil alanları artırmak için büyük ve küçük ölçekli birçok park yapıyoruz. Bu parkımız, kapsamı itibarıyla farklı bir proje oldu." dedi.

Öncelikle parkın sahilde inşa edilmesinin çok önemli bulduğunu dile getiren Genç, şunları kaydetti:

"Sahile gelen vatandaşlarımızı yeşille buluşturacak, aileleriyle daha keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak çok güzel bir dinlenme ve eğlenme alanı oluşacak. Havuzu, ahşap kulübesi ve mobilyalarıyla parkımız çoluk çocuk, yaşlı genç herkes için cazibe merkezi olacak. Çocuklar ağaçlarla toprakla buluşacak ve tabiat sevgisi kazanacak. Ağaçların arasında inşa ettiğimiz ve yüksekliği ağaçların yarı boyuna kadar ulaşan yürüyüş yolu da şehrimiz için bir ilk olacak. Vatandaşlarımız ağaç dalları arasında adeta onlara dokunarak, ağaçlarla iç içe gezintinin keyfini çıkaracak."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.