Trabzon

2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesi

16:11 09 Haziran 2017
2016-2017 eğitim öğretim yılının sona ermesi

Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, 2016-2017 eğitim öğretim yılını değerlendirdi.

Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde 140 bin 245 öğrencinin bugün karne aldığını belirtti.

Aktaş, her yıl olduğu gibi bu eğitim öğretim yılında da Trabzon'da resmi ve özel okullarda, akademik başarıların yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanlardaki faaliyetlere de büyük önem verildiğini ifade etti.

Geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek amacıyla okullarda yapılan TÜBİTAK bilim fuarlarında bu yıl il genelinde toplam bin 180 proje üretildiğini anımsatan Aktaş, şunları kaydetti:

"Her okul kendi bünyesinde bunları 'Bilim Sanat Şenliği' adı altında münferit olarak sergiledi. Sergilenen eserlerin bir kısmı Erzurum'daki bölge finalinde, ardından da Ankara'daki finalde yarışmaya hak kazandı. Öğrencilerimiz birçok dereceyle Trabzon'u gururlandırarak geri döndüler. Bu gerçekten de özelde ilimiz genelde ise ülkemiz için büyük bir kazanım ve geleceğe dair umut ışığıdır."

Aktaş, derslerde gerekli başarıyı elde edemeyen öğrencilere, tatili başarı için yeni bir başlangıç yapmaları önerisinde bulundu.

Yoğun geçen yılın ardından uzun bir yaz tatilinin öğrencileri beklediğini belirten Aktaş, tatili verimli değerlendirebilmek için pek çok seçenek bulunduğunu sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.