Trabzon

"Şehzadeler Şehri" ekoparkına kavuşuyor

14:58 12 Temmuz 2017
"Şehzadeler Şehri" ekoparkına kavuşuyor

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman'ın doğup büyüdüğü "şehzadeler şehri" olarak da bilinen Trabzon'da, Ortahisar Belediyesince hayata geçirilen ekopark büyük oranda tamamlandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla bir süre önce Ortahisar ilçesi Beşirli Mahallesi'nde temeli atılan proje kapsamında, 12 bin 300 metrekare üzerinde, endemik bitki türleri, yalın ayak yürüyüş yolları, arı oteli, ağaç ev, biyolojik mini göletler, dinlenme birimleri ve çocuk oyun sahalarının da bulunduğu çeşitli donatı alanları oluşturuluyor.

Yaklaşık 1 milyon 440 bin lira maliyetle tamamlanması öngörülen proje kapsamında, bölgenin turizmde daha da ön plana çıkartılarak, sosyal ve doğal yaşam alanlarının artırılması hedefleniyor.

- "Amacımız yaşanabilir alanları artırmak"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AA muhabirine yaptığı konuşmada, bölgede yeşil alanları artırmak için sürekli çalışma yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının yaşanabilir, sosyal donatı alanlarını artırmak olduğuna dikkati çeken Genç, "Bu nedenle de ekopark projemiz, sosyal yaşam ve donatı alanlarını artırmaya yönelik en önemli projelerimizden bir tanesi. Proje kapsamında sadece yeşil yok, çok geniş sosyal donatı alanlarını içeriyor." dedi.

Ahmet Metin Genç, projenin artık tam anlamı ile şeklini almaya başladığını vurgulayarak, projeyi ağustos ayı sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını ifade etti.

- "Ekopark, Trabzon'un bitki müzesi sahip ilk parkı olacak"

Proje ile endemik bitki türlerinin de korunacağını belirten Genç, projenin bitirilmesiyle Ekopark'ın Trabzon'un bitki müzesi sahip ilk parkı olacağını da kaydetti.

Belediye Başkanı Genç, projenin tamamlanması ile ekoparkın her yaş grubuna hitap edeceğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Ekopark sayesinde vatandaşlarımızın yeşille, çocuklarımızın da toprak ve tabiatla buluşacakları, aileleriyle de keyifli vakit geçirmelerinin sağlanacağı çok güzel sosyal donatı alanları oluşuyor. Endemik bitki türleri, yalın ayak yürüyüş yolları, arı oteli, ağaç ev, biyolojik mini göletler, dinlenme birimleri, çocuk oyun sahaları ile dikkati çeken projemiz, yaşlı, genç herkes için cazibe merkezi olacak. Ağaçların arasında inşa ettiğimiz ve yüksekliği ağaçların yarı boyuna kadar ulaşan yürüyüş yolu da şehrimiz için bir ilk olacak."

Projenin bitme aşamasına geldiğine de işaret eden Ahmet Metin Genç, ekopark ile Ortahisar ilçesinin turizmde de önemli bir ivme kazanacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.