Trabzon

Trabzon'un imar planları hazırlanıyor

16:39 06 Ağustos 2017
Trabzon'un imar planları hazırlanıyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, imar planlarının önemine dikkati çekerek, hazırladıkları ve tamamlanma aşamasına getirdikleri bu çalışmaların şehre uzun yıllar hizmet edeceğini belirtti.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, büyükşehir olmanın en önemli getirilerinden birinin imar planlarının tek elden, o şehrin genelini kapsayacak ve çok uzun yıllar hizmet edecek şekilde hazırlanabilmesi olduğunu ifade etti.

Trabzon'un büyükşehir statüsüne kavuşmasının hemen ardından bu konuda çalışmalara başladıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"1/100 bin ölçekli çevre düzeni planı revizyonu ve plan hükümleri, 1/50 bin ölçekli il çevre düzeni planı ve 1/25 bin ölçekli nazım imar planı çalışmalarının ardından 8 ilçenin 1/5 bin ölçekli revizyon ve ilave nazım imar planı çalışmalarını da tamamladık. Şimdi de başta Ortahisar ilçemiz olmak üzere kalan 10 ilçemizin 1/5 bin ölçekli revizyon ve ilave nazım imar planı çalışmalarını da tamamlanma aşamasına getirmiş durumdayız. Eylül ve ekim aylarında bu planlar da Büyükşehir Belediye Meclisimizde görüşülecektir."

Gümrükçüoğlu, bu çalışmaların da tamamlanmasıyla Büyükşehir Belediyesinin imar planı çalışmalarının tümüyle bitirilmiş olacağına işaret ederek, bu konuda Trabzon'la birlikte büyükşehir statüsüne kavuşan diğer illerin çok önünde olduklarını belirtti.

Gelecek nesillere düzenli, yaşanılabilir bir kent bırakmak için imar çalışmalarına özel önem verdiklerini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"İmar planı demek düzen demektir, yaşanabilir şehirler, mutlu insanlar demektir. İmar planları park-bahçe, yeşil alan, yol demektir, düzensizliğin önüne geçmektir. Hazırladığımız ve tamamlanma aşamasına getirdiğimiz bu çalışmalar şehrimize çok uzun yıllar hizmet edecektir. Trabzon'umuz bu planlarla geleceğe emin adımlarla yürüyecektir."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.