Trabzon

BİK Genel Müdür Yardımcısı Canbey:

15:47 09 Ağustos 2017
BİK Genel Müdür Yardımcısı Canbey:

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, "15 Temmuz darbe girişiminde Trabzon basını yine attığı manşetlerle ve yine halkımız, verdiği mücadeleyle örnek bir şehir olduğunu bir kez daha göstermiştir." dedi.

Canbey, bir otelde basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda, Trabzon'un ülkenin amiral gemilerinden biri olduğunu ve hem sporuyla, hem de basınıyla önemli yeri bulunduğunu söyledi.

Trabzon'un bir diğer markasının da Trabzonspor olduğuna işaret eden Canbey, kulübün 50. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Canbey, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki ihanet girişiminin Türkiye'nin yaşadığı en sıkıntılı dönemlerinden biri olduğuna dikkati çekerek, "O dönemlerde Trabzon basını yine attığı manşetlerle ve yine halkımız verdiği mücadeleyle örnek bir şehir olduğunu bir kez daha göstermiştir. Yine biz o dönemde halkımızın kamyonlarla, tırlarla yaptığı mücadeleyi hatırlıyoruz. Meydanlarda verilen mücadeleyi biliyoruz ve yine basının attığı başlıkları iyi hatırlıyoruz." diye konuştu.

BİK olarak bir çalışma yaptıklarını anlatan Canbey, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaygın basın ve Anadolu basınının attığı bütün manşetleri darbe girişiminden hemen sonra '15 Temmuz ve Manşetler' adı altında bir kitapta topladık. Eserimiz çok da takdir topladı. Gelecek nesiller, bir gün bugünlerle ilgili bir çalışma yapmak istediğinde, bu kitabı açıp içerisinde verilen mücadeleyi görmüş olacaktır. Kitapta Trabzon basınında çıkan 'zafer hepimizin, vatana sevdalı yürek, ne tank dinler ne tüfek, yaşasın demokrasi, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, darbecilere halk darbesi' başlıklarıyla haberler de yer alıyor. Bu kitap önümüzdeki dönemde arşiv niteliğinde bir eser olarak herkesin kütüphanesinde bulunacak."

Canbey, dijitalleşmeye önem veren bir kurum olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Günümüzde bütün çocuklar dijital mecranın içinde doğuyor. Herkesin elinde mobil bir telefon, gazeteleri, basını oradan takip ediyorlar. Uzun metinler okumayan bir nesil yetişiyor ve böyle baktığımız zaman da şöyle bir endişe haklı olarak ortaya çıkıyor. İnternet mecraları gerçekten basını tehdit mi ediyor? Gelecek bilimcileri, genelde önümüzdeki 50 yılı ön görmeye çalışırlar. Onlara göre önümüzdeki 40 yıl içinde yazılı mecraların azalacağı yönünde öngörüler var. Bunun olup olmayacağını bilemiyoruz. Eğer bu olacaksa bizim medya olarak mutlaka bunu düşünmemiz ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor."

- "BİK artık içine kapalı bir kurum olmayacak"

Canbey, BİK olarak Türkiye'nin dört bir tarafından dijitalleşmeyle ilgili Erasmus projeleri kapsamında gençlerin görüşlerini öğrenmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını da belirtti.

BİK'in artık içine kapalı bir kurum olmayacağını dile getiren Canbey, "Dışa dönük olacağız. Bu kapsamda basına destek vermek amacıyla İŞKUR'la işbirliği yaparak, yeni nesil gazeteci yetiştirmek için çeşitli projeler yaptık." ifadesini kullandı.

Toplantıya, BİK İl Müdürü Muharrem Mermertaş, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Sadettin Kaşıkçı, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu üyeleri ve kentte görev yapan basın mensupları katıldı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.