Trabzon

Halk Sağlığı Haftası

16:31 05 Eylül 2017
Halk Sağlığı Haftası

Trabzon Halk Sağlığı Müdürü Köksal Hamzaoğlu, bu haftanın amacının halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak olduğunu bildirdi.

Hamzaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasının Halk Sağlığı Haftası olarak kutlandığını belirtti.

Bu haftanın amacının halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak olduğunu vurgulayan Hamzaoğlu, şöyle devam etti:

"Halk sağlığı uygulaması sağlıklı bireyin sağlıklı toplumu oluşturacağı anlayışından yola çıkarak, bireyin anne rahminden hayatının sonuna kadar olan tüm süreçte sağlıklı yaşam sürmesini ve hastalıklardan korunmasını amaçlar. Bireyi fiziksel, biyolojik ve sosyal çevresi ile bir bütün olarak görür, sağlık hizmetini kişiye hem sağlıklı iken hem hasta iken sunar. Sadece hastaneye ulaşanları değil, tüm toplumu kapsar."

Hamzaoğlu, sağlığın önemine dikkati çekerek, "Sağlık, insan yaşamının sürdürülmesinde, yaşam kalitesinin yükseltilmesinde ve korunmasında özel bir öneme sahiptir. Hedefimiz, 'Minimum hastalık riski, maksimum sağlık' " ifadelerini kullandı.

Koruyucu Sağlık Hizmetleri ve Halk Sağlığı çalışmalarının, tedavi edici hizmetlere nazaran etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan çalışmaları gerektirdiğini işaret eden Hamzaoğlu, vatandaşlara hak ettikleri sağlıklı hizmetleri sunmanın en öncelikli hedeflerin başında geldiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.