Trabzon

Yeni eğitim öğretim yılına doğru

14:37 17 Eylül 2017
Yeni eğitim öğretim yılına doğru

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen genç nesillerin, ülkelerin en büyük zenginliği olduğunu bildirdi.

Gümrükçüoğlu, pazartesi günü başlayacak yeni eğitim öğretim dönemi dolayısıyla mesaj yayımladı. Yeni nesillerin eşit şartlarda, tüm fırsatlardan ve teknolojik araçlardan yararlanarak yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Gümrükçüoğlu, temel amacın insan haklarına ve her türlü düşünceye saygılı, demokratik değerleri özümsemiş, yeteneklerinin bilincinde, gelişmeye ve yeniliklere açık, bilginin gücüne inanan, Türkiye'nin modern dünyanın öncüleri arasındaki yerini almasına katkı sağlayacak bireyler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Gümrükçüoğlu, eğitimin her kademesinde standartların ve kalitenin yükselmesi, vatandaşların her yaşta eğitimin önemini kavraması ve yaşam boyu eğitimi benimsemesinin zorunlu olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bilgiyi üreten ve paylaşan, insanlığın yararına sunabilen genç nesiller, ülkelerin en büyük zenginliğidir. Yurdumuzun her köşesinde fedakarca görev yapan öğretmenlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman eğitim ve öğretime katkı sunmaya çalışıyoruz. Okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi yanında kırtasiye ve giyecek yardımlarımızı sürdürüyoruz. Açtığımız ücretsiz dershanelerle öğrencilerimize ve ailelerimize katkı sağlıyoruz. Okullarımızdan gelen talepler doğrultusunda katkılarımızı bundan sonra da sürdüreceğimizi belirtmek isterim. 'Eğitime yapılan yatırım en büyük yatırımdır' anlayışı içerisinde 2017 -2018 eğitim öğretim yılına başlarken, çocuklarımızın ve gençlerimizin heyecan ve coşkularını yürekten paylaşıyor, değerli öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyor, selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.