Trabzon

Trabzon'da yol çalışmaları

14:19 19 Eylül 2017
Trabzon'da yol çalışmaları

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yol çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'un 2014 mahalli seçimleriyle, büyükşehir statüsüne kavuşan 14 kentten biri olduğunu anımsattı.

Trabzon'un engebeli bir arazi yapısına sahip olduğunu belirten Gümrükçüoğlu, "Trabzon, karayolları ağı dışında belediyelerin hizmet alanında olan mezra ve yayla yolları dahil 22 bin kilometre yol ağına sahip. 81 il içinde en büyük yol ağına sahip kent Trabzon, ikinci kent ise Ordu'dur." değerlendirmesinde bulundu.

Gümrükçüoğlu, ilgili yasalarda, "ilçe belediyeleri kendilerinin katı atıklarını toplarlar, kendilerine ait yolların yapım, bakım ve onarımlarını yaparlar." ifadesinin yer aldığına dikkati çekerek, açıklamasında şunlara yer verdi:

"18 ilçe belediyemiz bunu yapabilecek ekonomik yapıya sahip mi? Şimdilik hayır ama ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Büyükşehir Belediyesi, 'burası benim yol ağımda değil, şurası benim yol ağımda' gibi bir davranışın içine hiçbir zaman girmemiştir. Zira ilçe belediyelerimizin ekonomik tabloları kendi yol ağlarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek ölçekte değil. Karadeniz'de yol yapım maliyetleri diğer illere nazaran çok daha fazla. Misal, engebeli olmayan şehirlerde 1 kilometre yol 100 liraya yapılıyorsa, bizim gibi şehirlerde 400, 500 liraya yapılıyor. Yolların menfez, sanat yapısı, istinat duvarı gibi yapıları da bunların cabasıdır."

Belediyenin geçen yıl İller Bankasından 100 milyon lira kredi aldığına işaret eden Gümrükçüoğlu, bunun 50 milyon lirasının beton, diğer yarısının ise asfalt yol yapımında kullanıldığını belirtti.

Gümrükçüoğlu, seferberlik halinde yol çalışmalarını sürdürürken Trabzon'a önemli avantajlar sağlayacak bazı yasal düzenlemelerin hazırlıklarının yapıldığını görmekten de mutluluk duyduklarını da belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.