Trabzon

Atasu Barajı Havzası Organik Tarımı Destekleme Projesi

13:21 30 Ekim 2017
Atasu Barajı Havzası Organik Tarımı Destekleme Projesi

Ortahisar, Akçaabat ve Yomra ilçelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Atasu Barajı bölgesinde yürütülen Atasu Barajı Havzası Organik Tarımı Destekleme Projesi kapsamında çiftçilere kireç ve organik gübre dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Maçka ilçesinin Atasu Mahallesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bölgedeki organik tarım çalışmalarına destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Üreticilerden azimle organik tarıma devam etmelerini isteyen Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Ben bu projeye çok önem veriyorum. Her zaman da desteğimi sürdüreceğim. Burada 3 yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız bu hizmeti verdi, 2014'ten itibaren de bu çalışmayı biz sürdürüyoruz. Bu işten vazgeçmeyin, azimle devam edin. Ben size yeni yapacağım yerlerde bu ürünlerinizi satacağınız özel bölümleri de mutlaka temin edeceğim. Sizin emeğinizin, alın terinizin kıymeti hiçbir zaman kaybolmayacak. Sayenizde insanlarımız doğal gıdalar yiyecek, siz de emeğinizin karşılığını alacaksınız."

Maçka Kaymakamı Orhan Aktürk de uygulanan projenin önemine dikkati çekerek, "Bu proje hem içme suyu havzasını koruyor hem de vatandaşlarımıza organik tarım yapma imkanı sağlıyor. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan ise Büyükşehir Belediyesi'nin Maçka'ya her alanda pozitif ayrımcılık uyguladığını ifade ederek, Gümrükçüoğlu'na Maçka halkı adına teşekkür etti.

Törende, bölgede organik tarım gerçekleştiren 207 üreticiye, 90 ton organik solucan gübresi ve 116 ton tarım kireç dağıtıldı.

Organik tarım yapmayı kabul eden çiftçilerin organik tarım sertifika ücretleri, Büyükşehir Belediyesi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürlüğünce karşılanıyor.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.