Trabzon

Trabzon Botanik bir yaşam alanı olacak

14:15 13 Aralık 2017
Trabzon Botanik bir yaşam alanı olacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik'in her şeyiyle kentin marka değerine çok önemli katkılarda bulunacağını ifade etti.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, yapımı devam eden Trabzon Botanik'in ağaçlandırma çalışmalarını bahar döneminde gerçekleştireceklerini belirtti.

Trabzon'a özgü ve nesli tükenmeye yüz tutan meyve türlerinin de burada sergileneceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, bu meyve çeşitlerinin çoğaltılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile önemli bir projeyi sürdürdüklerini kaydetti.

Gümrükçüoğlu, çeşitli ağaç türünden oluşan bir koleksiyon hazırladıklarını, bu nedenle Türkiye'nin dört bir tarafından temin çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, Türkiye florasındaki ağaç ve bitki türlerinin yanı sıra farklı kıtaların floralarını da botanik parkta barındıracaklarını belirtti.

Çalışmaların tamamlanmasıyla Ortahisar'ın Çamobası mevkisinde muhteşem bir eserin ortaya çıkacağını ifade eden Gümrükçüoğlu, bu anlamda çalışmaları büyük titizlikle sürdürdüklerini vurguladı.

Gümrükçüoğlu, Trabzon Botanik'in aynı zamanda bir yaşam alanı olacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Farklı ağaç ve bitki gruplarına ait bahçeler ve seyir alanlarının yanı sıra Trabzon Botranik'in içinde gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler ve su bahçesi bulunacak.

Bunun yanı sıra restoran, kır kahvesi, hediyelik eşya satış alanı ve sergi alanları yine Trabzon Botanik'te yer alacaktır. Trabzon'un bu dev kazanımı her şeyiyle şehrimizin marka değerine çok önemli katkılarda bulunacak, yerli ve yabancı turistlerin şehrimize gelmek için çok önemli bir nedenleri daha olacaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.