Trabzon

Mehmetçik Vakfı için kermes düzenlendi

17:02 23 Mart 2018
Mehmetçik Vakfı için kermes düzenlendi

Trabzon'da geliri Mehmetçik Vakfı'na bırakılmak üzere düzenlenen kermeste 30 bin lira toplandı.

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunun (ASO) Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçiklere destek olmak amacıyla "El Sanatlarımız Mehmetçik Vakfına Yardım Eli Olsun" hayır kermesine, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi de destek verdi.

İlk olarak bir alışveriş merkezinde açılan ve yaklaşık bir haftadır satışta bulunulan kermes, daha sonra 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda devam etti.

Kermesi, Ortahisar İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Orhan Genç ziyaret ederek, Mehmetçik Vakfı'na destek olmak amacıyla alışveriş yaptı.

Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon'un milli ve manevi duyguların en üst seviyede olduğu bir şehir olduğuna dikkat çekerek, "Trabzon halkı bu gönülden hazırladığı kermes ile birlikte elden edilen bütün gelirleri Mehmetçik Vakfı vasıtasıyla Zeytin Dalı Harekatıyla destan yazan Afrin'deki evlatlarımıza, askerlerimize ve oradaki insanlara destek olmak amacıyla gönderecekler. Trabzon, her zaman olduğu gibi barışa, kardeşliğe, insanlığa hizmet etmeye devam edecektir." dedi.

Ortahisar Halk Eğitim Merkezi ve ASO El sanatları usta öğretici Merve Karaağaç, "El Sanatlarımız Mehmetçik Vakfına Yardım Eli Olsun" hayır kermesinin yaklaşık bir hafta önce alışveriş merkezinde başladığını ve daha sonra meydanda devam ettiklerini söyledi.

Karaağaç ayrıca, Büyükşehir ve Ortahisar İlçe belediyelerinin kermese destek verdiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın destekleriyle Mehmetçik Vakfımıza teslim edilmek üzere 30 bin lira topladık. Bu gönül işidir. Bütün usta öğreticilerimiz, öğretmenlerimiz ve kursiyerlerimiz bizlere destek verdi. Gönülden çalıştık. Mehmetçiklerimize canımız feda olsun. Kermeste yiyecek, takı ve el sanatlarımızdan oluşan eserlerimizi satışa sunduk." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.