Trabzon

Pasaport ve sürücü belgesinde yeni dönem başladı

12:55 02 Nisan 2018
Pasaport ve sürücü belgesinde yeni dönem başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol sonucu emniyet teşkilatı tarafından yapılan pasaport ve sürücü belgesi işlemleri artık il ve ilçe nüfus müdürlüklerinde yapılacak.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü arısında yapılan protokolle emniyet bünyesinde olan pasaport ve sürücü belgesi ile ilgili işlemlerin 2 Nisan itibariyle Türkiye genelinde artık il ve ilçe nüfus müdürlükleri tarafından yapılmaya başlandığını söyledi.

Yeni sistemin bugün itibariyle devreye girdiğini belirten Vali Yavuz, "Önceden pasaport başvurusunda bulunacak vatandaşlarımız emniyet teşkilatımızda yetkilendirilmiş birimlere evraklarıyla başvurularını yapıyorlardı. Artık bu işlemin aynısı nüfus müdürlüklerinde yapılacak. Pasaportla ilgili işlemler artık emniyet teşkilatımızda değil nüfus müdürlüklerinde yapılacak." diye konuştu.

Sürücü belgeleriyle ilgili ise sürücü kurslarına giden vatandaşların gerekli işlemler ve sınavları geçtikten sonra emniyet teşkilatına başvurularını yaparak ve belgelerini aldıklarını hatırlatan Yavuz, "Şimdi bunun aynısı nüfus müdürlüklerinde yapılacak. Sistem buna entegre edildi, devir işlemleri gerçekleşti. Tüm Türkiye'de sistem bugün itibariyle kabul almaya başladı." ifadelerini kullandı.

Yavuz, "Emniyet teşkilatımız pasaport ve sürücü belgesi işlemlerinin nüfus müdürlüklerine devredilmesiyle hem mesai tasarrufu hem de personel tasarrufunda bulunacak ve asli görevi olan kamu düzenini ve güvenliğini sağlama hususundaki iş ve işlemlerinde daha avantaj sağlamış olacak." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.