Trabzon

Engelliler Haftası

11:43 11 Mayıs 2018
Engelliler Haftası

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Engelliler Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Yavuz, mesajında, her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan haftanın, engelli olarak tanımlanan bireylere yönelik toplumsal bilinç ve farkındalığın arttırılması noktasında çok önemli bir fırsat olduğunu bildirdi.

Engellilerin toplumdan soyutlanmadan doğal yaşam biçimlerini paylaşmalarını ve toplumla bütünleşmelerini sağlamaları içininsanların üzerine düşen görev ve sorumluluklarının büyük olduğunu belirten Yavuz, şunları kaydetti:

"Bu maksatla devletimiz de son yıllarda engelli bireylerimizin yasal haklarının ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik birçok kanun ve yönetmelik düzenlemiştir. Uygulamaya konulan bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, evde bakım hizmetleri, danışmanlık ve destek hizmetleri, ilimizde de etkin bir şekilde yürütülmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, bizler de ilimizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın bedensel, duygusal, bilişsel, sosyal, kültürel, eğitsel gelişimlerini destekleyerek yaşam kalitelerini yükseltmek, onların sosyal hayatın her alanına, diğer bireylerle eşit haklara sahip bir şekilde bağımsız ve faal olarak katılımlarına imkan sağlamak için üstün bir gayret ve fedakarlıkla çalışmalıyız. Toplumun tüm kesimlerinin bir arada huzur ve sürur içerisinde yaşama amacına ulaşması hepimizin ortak hedefidir. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası'nı kutlar, engellilerimize ve ailelerine selam, sevgi ve saygılarımı sunarım."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.