Trabzon

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Fevzi Gümrükçüoğlu:

15:22 04 Ekim 2018
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Fevzi Gümrükçüoğlu:

Trabzon Büşükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığına aday olup olmayacağıyla ilgili olarak, "Allah bilir. 2009 seçimlerinde de kendim şu koltuğa talibim bu göreve aşığım şeklinde hiçbir şekilde ortaya çıkmadım. Siyasi anlayışım bunu gerektiriyor diye düşündüm. 2014 seçimlerinde de aynı şekilde hiç atlayıp zıplamadım." dedi.

Trabzon Botanik'te, basın mensuplarıyla bir araya gelen Gümrükçüoğlu, kentteki yatırımları ve projeleri değerlendirdi.

Bir gazetecinin 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Allah bilir. 2009 seçimlerinde de kendim şu koltuğa talibim, bu göreve aşığım diye hiçbir şekilde ortaya çıkmadım. Siyasi anlayışım bunu gerektiriyor diye düşündüm. 2014 seçimlerinde de aynı şekilde hiç atlayıp zıplamadım. Dolayısıyla bir Trabzon evladıyım. Bu şehre ilk belediye başkanı gelirken beni yetiştiren kaldırım taşlarına, bu topraklara, bu insanlara hizmet etmek istedim. Başka hiçbir gayem yoktu. Bu şehre ve vatanıma ne hizmet gerekiyorsa ömrüm pahasına da olsa her zaman, her sahada hazırım, sizler gibi. Trabzon'un evlatlarının böyle olduğuna inanıyorum."

"İnsanların hizmete talip olması kadar doğal ve güzel ve demokratik bir adım yok." diyen Gümrükçüoğlu, "Her arkadaşım aday olmak ister ve bu konuda 'ben talibim' der. Buna parti içinde olsun olmasın bütün arkadaşlarımın teşebbüs etmesi, adım atması tek kelimeyle sevindirici, memnun olduğum bir husustur. Böyle olması da aslında ülkede karşılıklı sevgi, saygıyla birlikte olması gereken bir ortamdır diye düşünüyorum." dedi.

Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi birinci ve ikinci etapların devam ettiğini belirten Gümrükçüoğlu, "Çömlekçi kentsel dönüşümden vazgeçen bir imzayı ben katiyen atmam. Allah, devletimize, milletimize payidar olmayı nasip eylesin. TOKİ şu ana kadar yaptığı masrafla birlikte Çömlekçi'yi bıraksın bana kentsel dönüşümüne harfiyen devam edeyim ve yerleri ihya ederek hak sahiplerine vereyim. İşte size teklif. Bıraksın ama herhangi bir bedel ödemeyecek şekilde bıraksın. Ben bundan sonraki kentsel dönüşümünü Arafilboyu ve İskele Caddesi'nin liman tarafında kalan yeri dahil Trabzon'a hediye etmeye hazırım." ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin borçlarına değinen Gümrükçüoğlu, "Trabzon Büyükşehir Belediyesi kurulurken her ilçeyi kendilerinin kanunen devralmak zorunda kaldığının dışında hiçbir borç bırakmadık. Buna merkezdeki ilçe dahil." dedi.

Gümrükçüoğlu, "Bizden daha iyi bir belediye varsa buyurun inceleyin Türkiye'yi. Hesabımızı, kitabımızı biliriz. Çok çalıştık biz, dersimize iyi çalıştık." diye konuştu.

- Devam eden projeler

Kentte devam eden projeleri değerlendiren Gümrükçüoğlu, Sahil Dolgu Projesi (Gülcemal) kapsamında 1. etapta tahkimat çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Kent merkezindeki tarihi Karagöz Meydanı'nı yeniden şehre kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Gülrükçüoğlu, bölgedeki okul ve öğretmenevinin Hacıkasım mevkisinde yapılarak Milli Eğitim Bakanlığına devredilmesinin ardındansa tarihi alanın boşaltılarak aslına döndürüleceğini aktardı.

Gümrükçüoğlu, Yavuz Selim Bulvarı Hacıkasım mevkisinde devam eden 10 katlı otopark projesinin kamulaştırma bedelinin 25 milyon bedelle tamamlandığını belirterek, projenin şehir merkezinin otopark ihtiyacına cevap vermesinin yanında Karadeniz Bölgesinde de ilk olacağının altını çizdi.

Çamoba Mahallesi'nde 103 dönümlük arazide kurulan Trabzon Botanik'in tamamlandığını dile getiren Gümrükçüoğlu, kentte yapılması planlanan hafif raylı sistem projesi ile Kanuni Bulvarı inşaatınınsa devam ettiğini aktardı.

Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaysa 1. etap dönüşüm alanındaki 134 binanın tamamının kamulaştırıldığı, 132 binanınsa yıkımının gerçekleştirildiğini, 2. etaptaki alandaysa hak sahipleriyle görüşmelere devam edildiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.