Trabzon

Türk dünyası Trabzon'da bir araya gelecek

15:40 09 Ekim 2018
Türk dünyası Trabzon'da bir araya gelecek

Trabzon'da, Türk Dünyası İşbirliği Haftası kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği organizasyonunda, Türk Dünyası İşbirliği Haftası ve TÜRKSOY'un kuruluşunun 25. yılı etkinlikleri çerçevesinde programlar gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, TÜRKSOY üyesi 14 ülkenin kültür bakanlarından oluşan TÜRKSOY Daimi Konseyi'nin müşterek sarayı olan Türk Otağı'nın da Trabzon'da açılacağı vurgulandı.

Üye ülkelerin resmi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenecek panel, sergi ve TÜRKSOY otağı açılışının Büyükşehir Belediyesinin tarihi binasında yarın başlayacağı aktarıldı.

Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun şu ifadeleri yer aldı:

"Türk dünyasını Trabzon'da ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türk dünyasının birlik ve beraberliği için gerçekleştirilen çalışmalar her alanda önemli sonuçlar vermiştir. Trabzon'da gerçekleştireceğimiz bu çalışmalarla da tüm dünyaya Türk dünyasının birlik ve beraberlik mesajını en güçlü şekilde iletmiş olacağız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.