Trabzon

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

17:03 28 Ekim 2018
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Gümrükçüoğlu, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edilen cumhuriyetin, Türk milletinin gurur tablolarından biri olduğunu aktardı.

Cumhuriyet'in, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin adı olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Cumhuriyet millet iradesini esas alan onun üzerinde hiçbir sınıf, zümre, kurum ve beşeri güç tanımayan, Atatürk'ün ifadesiyle fikri hür, vicdanı hür, erdemli, onurlu insanların yaşadığı fazilet rejimidir. Temelleri 1923 yılında atılan Cumhuriyetimiz, bize umut ışığı olmaya devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu, her Türk vatandaşının cumhuriyetin değerlerine sahip çıkarak, onları geleceğe taşıma görevi bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Milletimizin en büyük eseri ve özgürlük abidesi olan Cumhuriyetimizi millet asli ilkeleriyle yaşatarak gelecek kuşaklara bırakmak hepimizin birinci görevi olmalıdır. Bu vesileyle kanını ve canını, vatanın harcı yapan şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle yad ediyor, tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.