Trabzon

Suriye'deki savaştan Trabzon'a sürüklendi! Eskiden mühendisti şimdi süpürge tamircisi!

13:33 30 Ocak 2023
Suriye'deki savaştan Trabzon'a sürüklendi! Eskiden mühendisti şimdi süpürge tamircisi!

Suriye'deki savaştan kaçarak muhacir olarak geldiği Türkiye'de yaşamını sürdüren elektrik mühendisi Aghyad Kabbany, şimdilerde 5 yıldır yaşadığı Trabzon'da açtığı tıbbi cihaz onarım dükkanında hayatını sürdürüyor.

Savaşın Suriye’den  Trabzon’a sürüklediği tıbbi cihaz uzmanı elektronik eşyaların tamir ve bakımını yaparak geçimini sağlıyor. 

ÜLKESİNDE ELEKTRİK MÜHENDİSLİĞİ YAPIYORDU

Günebakış'ın özel haberinde yer alan bilgilere göre, Suriye'deki savaşın pençesinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Aghyad Kabbany, Suudi Arabistan, Suriye, Tayvan ve daha birçok ülkede elektrik mühendisi olarak çalıştığını belirtti. 5 yıl önce yerleştiği Trabzon'da açtığı dükkanında elektronik bakım hizmeti veren Kabbany, asıl uzmanlık alanının tıbbı cihaz eğitimi alan ve Yüksek performanslı sıvı kromatografisi ( HPLC) olduğunu söyledi.

'TÜRKÇEM ZAYIF OLDUĞU İÇİN YETERİ KADAR MÜŞTERİM YOK'

Türkçesinin zayıf olduğundan ötürü yeteri kadar müşteri kazanamadığı aktaran Kabbany, “Trabzon’da çok müşterim yok. Bunun iki nedeni var. Birincisi Türkçem zayıf. Bir başka neden de bakımını yaptığım araçların parçalarını Türkiye’de üreten az.” diyerek Suriye’den Trabzon’a uzanan hikayesini ve Trabzon’daki yaşantısını samimi bir dille anlatıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.