Tunceli

Genel-İş Tunceli Şube Başkanının tutuklanması

15:29 16 Kasım 2015
Genel-İş Tunceli Şube Başkanının tutuklanması

 DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Tunceli'deki terör saldırısının ardından gözaltına alınarak tutuklanan Genel-İş Sendikası Tunceli Şubesi Başkanı Erkan Yılmaz'ın haksız yere tutuklandığını öne sürerek, "Adaletin yerini bulmasını ve Şube Başkanımızın tutukluluğunun sona erdirilmesini talep ediyoruz" dedi.

Beko, DİSK'e bağlı sendikaların şube yöneticileriyle Moğaltay Mahallesi Sanat Sokağı'nda yaptığı basın açıklamasında, şube başkanlarının 4 Eylül'de Tunceli şehir merkezine terör örgütü tarafından düzenlenen saldırı sırasında yoldan geçerken yaralanan sivil bir vatandaşa yardım ettiğini söyledi.

Bu olayın bir güvenlik personelince şikayet edilmesi üzerine şube başkanları Yılmaz'ın 23 Eylül'de gözaltına alındığını, sonrasında da tutuklandığını belirten Beko, Yılmaz'ın tutukluluğunun hiçbir somut gerekçesinin olmadığını, tümüyle soyut gerekçelere dayandırıldığını ileri sürdü.

Beko, "Başkanın hangi nedenle tutuklandığı mahkemece belirtilmemiştir. Adaletin yerini bulmasını ve Şube Başkanımızın haksız şekilde tutukluluğunun sona erdirilmesini talep ediyoruz" diye konuştu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.