Tunceli

Hayata sanatla tutunuyorlar

11:34 02 Aralık 2015
Hayata sanatla tutunuyorlar

Tunceli'de, zihinsel engellilere yönelik hizmet veren özel eğitim merkezindeki engelliler, hayata kabartma tablolar yaparak tutunuyor. 

Her yaştan zihinsel engelliye hizmet veren Umudumuz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde, İl Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan kabartma folyo kursu, zihinsel engellilerin fiziksel ve duygusal gelişimine önemli katkı sağladı. 

Kursta uygun ebatlarda keserek hazırladıkları alüminyum folyoları, seçtikleri bir kabartma figürün üzerine seren zihinsel engelli kursiyerler, bu figürü folyo üzerine çizdikten sonra büyük bir özenle küçük kalem dokunuşları yaparak kabartma tablolarını oluşturuyor. 

Saatlerini alan çalışma sonucu, bir eser ortaya çıkarmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıkları gözlenen engelliler, kabartma folyo kursuyla hem fiziksel hem de duygusal gelişim sağlıyor. 

- "Toplumda var olmalarını amaçlıyoruz"

Umudumuz Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Necla Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halk eğitim merkeziyle ortak düzenledikleri kursun, zihinsel engelliler üzerinde çok olumlu etkisi olduğunu ifade ederek, bu beceriyi kazanmanın onların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağladığını söyledi. 

Burada verilen eğitimle temel hedeflerinin, zihinsel engellilerin topluma dahil olabilmelerini sağlamak olduğunu dile getiren Ergün, "Kabartmalı folyo çalışmamız çocuklarımızın hem küçük kaslarının çalışmasını, vuruşlarında ritm duygularının artmasını, dikkat sürelerinin arttırılmasını sağlamak için çok önemli bir çalışma. Bu tür eğitimler her yaşta ve herkes için çok önemlidir ama hayata bir sıfır yenik başlayan çocuklarımız için çok daha önemli" diye konuştu. 

- Eserlerini açılacak sergiyle beğeniye sunacaklar

Ergün, kursun zeka ve yaş durumlarına göre oluşturulan 8'er kişilik gruplar halinde, haftanın 5 günü dörder saatlik eğitimler halinde 6 ay süreceğini belirtti.

Temel hedeflerinin zihinsel engellilerle toplumun kaynaşması olduğunu vurgulayan Ergün, "Çocuklarımızın ürettiği çalışmaları halkla bütünleşmeleri, engelli çocukların da neler yapabileceğini gösterebilmek adına bir açık alanda sergilemeyi, hatta mümkün olursa satışını gerçekleştirip, sağlanan gelirle de bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyoruz" dedi. 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.