Tunceli

Tunceli'de kaçak avcılık

16:29 16 Aralık 2015
Tunceli'de kaçak avcılık

Tunceli'de, Munzur Vadisi Milli Parkında kaçak avcılar tarafından 5 yaşında bir dağ keçisi vurulduğu tespit edildiği ve kişilerin de tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçak avcılar tarafından öldürülen dağ keçisinin beş yaşında olduğunu ve kaçak avcıların elinden alınarak merkeze getirildiğini söyledi.

Tunceli'de kaçak avcılara geçit vermemek için ekiplerin aralıksız olarak denetimlerini sürdürdüğünü belirten Gürsönmez, şöyle konuştu:

"Av koruma kontrol ekibi, bugün Munzur Vadisi Milli Parkında, yaptığı bir kontrol esnasında Bali Deresi mevkisinde yaban keçisinin vurulduğunu ve başında da bir kişinin olduğunu tespit etti. Ekipteki arkadaşlarımız vuran kişiye yöneldiğinde şahıs kaçmıştır. Kimliklerini tespit edemedik ancak tespit için çalışmalarımız sürüyor. Yaban keçisinin maalesef bir kurşun yarasıyla öldüğü tespit edildi. Vuran şahısın tespit edilmesi halinde 12 bin lira tazminat bedeli ve milli park olması nedeniyle idari para cezalarının iki katı şeklinde uygulanacak."

Gürsönmez, kaçak avcıların bulunması için vatandaşların kendilerine yardımcı olması talebinde bulundu.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.