Tunceli

Tunceli'de kooperatifleşme çalışması

14:33 21 Aralık 2015
Tunceli'de kooperatifleşme çalışması

Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar beldesi ve bağlı bazı köylerde sulama kooperatifi kurulması için çalışmalar başlatıldığı bildirildi.

Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tunceli'nin tarım yapılan, özellikle de sulu tarım yapılan alanların kısıtlı olduğunu belirtti. 

Mevcut tarım alanlarının ve sulu tarım yapılabilecek alanların doğru ve verimli kullanılması için çiftçilere yönelik, ürün çeşitleri ve verimin artırılması konularında düzenli olarak bilgilendirmeler yaptıklarını ifade eden Kaya, şunları söyledi:

"Devlet Su İşleri tarafından yaptırılan Akpazar Ovası Pompaj Sulaması birinci kısımının 2016 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Bu proje tamamlandığında 16 bin 370 dekar tarım arazisinde sulu tarım yapılabilecek. Üreticilerimizin bu arazilerde bakanlığımızın bitkisel ve hayvansal üretim dallarında yapmış olduğu desteklemelerden, uygulanacak projelerden ve tesisten daha etkin bir şekilde faydalanabilmesi için kooperatif ve birlik kurmaları gerekiyor. Bu amaçla Mazgirt ilçesi Akpazar ve çevre köyleri sulama kooperatifi kurulması için bölgedeki üreticilerimizle görüşmelere başladık. Üreticilerimiz kooperatif ve birlik kuruncaya kadar görüşmelere devam edeceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.