Tunceli

Pertek'te "Keban Engel Değil Hayattır" projesi

14:55 04 Mart 2016
Pertek'te "Keban Engel Değil Hayattır" projesi

Tunceli'nin Pertek ilçesinde yürütülen "Keban Engel Değil Hayattır" projesi kapsamında başlatılan çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdür Vekili Sıddık Bağatur, yaptığı açıklamada, projenin iki aşamadan oluştuğunu, birinci kısmında Pertek Belediyesine ait olan 19 dönümlük arazi üzerinde rekreasyon alanı yapıldığını söyledi.

Rekreasyon alanının yaklaşık maliyetinin 1 milyon 421 bin 939 lira olduğunu ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edildiğini anlatan Bağatur, projenin ikinci kısmında yeralan Su Sporları Merkezi ve Kayıkhane Binasının yapımına başlandığını dile getirdi.

Su Sporları Merkezi ve Kayıkhane Binasının da Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından finanse edildiğini ve yaklaşık maliyetinin 1 milyon 520 bin 88 lira olduğunu ifade eden Bağatur, "Valiliğimizin bilgisi dahilinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile koordineli olarak su sporları merkezi ve kayıkhane binası için geçerli olan yüzer iskele, ekipman ve diğer malzemelerin temini için proje hazırlanarak Spor Genel Müdürülüğüne sunulmuştur" diye konuştu.

Bağatur, gerekli ekipman ve malzemelerin kısa süre içerisinde temin edileceğini ve ilçede su sporlarının gelişmesi amacıyla kano, yelken ve tekne kursları açılmasının planlandığını sözlerine ekledi.






YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.