Tunceli

Tunceli'de 23 Nisan Kutlamaları

14:53 29 Nisan 2016
Tunceli'de 23 Nisan Kutlamaları

Tunceli'de 22 Nisan tarihinde meydana gelen saldırı ve 3 güvenlik görevlisinin şehit edilmesini nedeniyle iptal edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri, çocukların yoğun talebi üzerine bugün kutlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlamına ilişkin konuşan Hürriyet Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ali Taymaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen ve her yıl kutlanan uluslararası bir bayram olduğunu belirtti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının çocuklara armağan edilmiş en anlamlı bayram olduğunu belirten Taymaz, "Milli egemenlik, Atatürk'ün milli mücadele ilk günlerinden beri açıkça ortaya koyduğu ısrarla vurguladığı bir temel ilkedir." dedi.

Program, öğrencilerin hazırladığı gösteri ve müzik dinletisi ile sona erdi.

Törene, Vali Osman Kaymak'ın yanı sıra Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Vali Yardımcısı Hasan Çiçek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Albay Atila Tamer, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.

Tunceli-Elazığ karayolunda 22 Nisan tarihinde teröristler tarafından yola daha önceden döşenen el yapımı patlayıcıların zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması ile 3 güvenlik görevlisinin şehit olmuş, olay üzerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Valilik kararıyla iptal edilmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.