Tunceli

Sivas olaylarının 23. yılı

13:28 02 Temmuz 2016
Sivas olaylarının 23. yılı

Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda yaşamını yitirenler Tunceli'de düzenlenen basın açıklamasıyla anıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Tunceli Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklaması için bir grup vatandaş, Moğultay Mahallesi Sanat Sokağında bir araya geldi.

Üzerinde Sivas olaylarında yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının olduğu ve Sivas'ı unutturma pankartı açan grup bir süre olayları protesto eden sloganlar attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Tunceli Şube temsilcisi Kadir Bulut, 2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak otelinde 37 kişin yakıldığını anımsatarak, 23 yıl önce yaşamını yitirenleri saygıyla andıklarını söyledi.

2 Temmuz'un insanlığın bağrında kapanmayacak bir acının, katliamın, insanlık suçunun işlendiği tarih olduğunu ifade eden Bulut, "Bizler, insan ve insanlık sevdalıları bu tarihi, bugünü hiç unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız da." dedi.

Sivas'ta yaşananlarının katliam ve insanlık suçu olduğunu vurgulayan Bulut, şunları söyledi:

"Sevgili canlar, bu katliam, bu insanlık suçu dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakanı Tansu Çiller, İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu, Genel Kurmay Başkanı Doğan Güneş ile yine dönemin valisi, emniyet müdürü ve belediye başkanının gözleri önünde gerçekleşmiştir. Günler öncesinden adım adım ve bağır bağır gelen katliam seslerini duymayanlar katliam sırasında saatlerce seyirci kalmış ve bu da yetmemiş dönemin bazı kanallarında izletilerek yüreği hakikat aşkı ile çarpan tüm canlarında vicdanlarına hançer saplanmıştır. Aradan 23 yıl geçmesine rağmen Madımak'ın ateşi sönmemiştir. Gerçek sorumlular yargılanmadığı müddetçe de sönmeyecektir."

Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul'unda katıldığı basın açıklaması konuşmanın ardından alkışlarla sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.