Tunceli

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Tunceli'de

21:21 02 Eylül 2016
Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Tunceli'de

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik olarak "Bu örgütün, yükseköğrenim noktasındaki, yurt yapısı noktasındaki bütün kabiliyeti çökmüştür. Gençlerimize bu anlamda, bu olumsuz düşüncelerini, milletimize, devletimize, hükümetimize ve Cumhurbaşkanımıza karşı olan zehirlerini akıtma imkanları kalmamıştır." dedi.

Bakan Kılıç, AK Parti'nin "Gönül Köprüsü Projesi" kapsamında Tunceli'de bir otelde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamlarıyla bir araya geldi.

Kılıç, buradaki konuşmasında, AK Parti hükümetinin tüm Türkiye'de olduğu gibi Tunceli'de de çok güzel yatırımlar yaptığını söyledi.

Tunceli'ye her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Kılıç, "Tesislerin, sahaların ve altyapı çalışmalarının en hızlı şekilde yapılması konusunda talimat verdim." diye konuştu.

Üniversite öğrencilerinin yurtlarda kalabilmesi için kapasite artırım çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Kılıç, şunları kaydetti:

"Şu anda Kredi Yurtlar Kurumu, tarihinin en yüksek kapasitesine ulaşmış durumda ve 525 bin yatak kapasitesine geldi. Bu, 2 sene önce 280 bindi ve önümüzdeki yıl 650 bini bulacak. Yatırımlarımız devam edecek. Tabii ki fiziki imkanların da nereden nereye geldiğini anlatmama gerek yok, onu kardeşlerimiz görüyor. Ama şunu söylemek isterim ki bazıları yanlış bir algı yaymak istiyor. 'Türkiye'de 6 milyon üniversite öğrencisi var, kapasiteniz 525 bin.' Tabii onlar kapasiteyi bilmiyorlar, kapasiteden bahsetmiyorlar, ikisinin de nereden nereye geldiğini, son on yılda nereden nereye gelindiğini bilmiyorlar ama işte bir eleştiri getirmeye çalışıyorlar."

Kılıç, 6 milyon öğrencinin 3 milyona yakınının açık öğretimde öğrenim gördüğünü, yurt başvurusu yapmadığını dile getirdi.

Örgün öğrenimde okuyan öğrencilerin yaptığı başvuruya bakılması gerektiğini vurgulayan Kılıç, "Çünkü 'Yurtlarda kalmak istiyorum' diye beyanda bulunan kardeşlerimizin başvurularını değerlendirebiliyoruz. Bu da 386 bindi ve bu yılki ilk yerleştirme 210 bin olacak, sonra artıyor. Dolayısıyla karşılama oranında yüzde 55'i geçmiş bir kurum noktasına geldik. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bu hamleyi gerçekleştirmiş durumdayız, Sayın Başbakanımızın da yakın takibiyle daha hızlı ilerliyoruz ve önümüzdeki yıllarda daha da farklı bir noktaya geleceğiz, hem kapasite hem kalite açısından." dedi.

- "FETÖ'nün yurt yapısı kabiliyeti çökertildi"

Kılıç, 15 Temmuz gecesi Türkiye'de darbe girişiminde bulunan FETÖ'ye karşı mücadelenin son derece kararlı devam ettiğini vurguladı.

FETÖ'nün birtakım yurtlarla alakalı çalışmalar yaptığını ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

"Tabii geçen 2 yıl içerisinde ki yoğun kapasite artışımız ve onlardan uzaklaşma noktasında olan gençlerimiz, onların kapasitelerini çok düşürmüştü. Ama bu son 15 Temmuz gecesinden sonra biliyorsunuz ki tüm yurtlarına, tüm okullarına ve varlıklarına el konuldu. Buradan bizim de envanterimize giren aşağı yukarı 15 bin ile 18 bin civarında kullanma imkanımız olan ve kapasitemize dahil edilen yurtlar oldu. Onları şu anda hazırlıyoruz. Çünkü onların standartlarıyla bizim standartlarımız tam tutmuyor. Ama bu örgütün yükseköğrenim noktasındaki, yurt yapısı noktasındaki bütün kabiliyeti çökmüştür. Gençlerimize, bu anlamda bu olumsuz düşüncelerini, milletimize, devletimize, hükumetimize ve Cumhurbaşkanımıza karşı olan zehirlerini akıtma imkanları kalmamıştır. Bunları da aramızdan ayıklama noktasında hiçbir şekilde müsamahamız olmayacaktır. Çünkü şahsınıza olanları affedebilirsiniz ama devletinize ihanet edenleri asla ve asla affetmeyeceğiz. Acırsak, acınacak hale geliriz."

Bakan Kılıç, Türkiye'de tüm terör örgütlerine karşı mücadelenin kararlıkla devam ettiğini belirtti.

Hiç kimsenin ülkeyi bölmeye gücünün yetmeyeceğine işaret eden Kılıç, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ne etnik anlamdaki bölücü girişimler ne inanç anlamındaki bölücü girişimler ne başka bir anlamdaki bölücü girişimler asla ve asla başarılı olmayacaktır. Çünkü bu ülkenin geçmişi muhabbet üzerine kuruludur, birlik üzerine kuruludur, birbirine kaynaşma üzerine kuruludur ve hoşgörü üzerine kuruludur. Bunun aksini iddia edenler, tarihimizi ve medeniyetimizi bilmemektedirler. Bu kadar açık söylüyoruz. Biz AK Parti olarak her zaman birlikten ve beraberlikten yana olduk, olmaya da devam edeceğiz. Türkiye, sınır ötesinde Suriye'de Cerablus'ta ve komşu bölgelerinde Fırat Kalkanı Operasyonu'nu gerçekleştiriyor. Neden yapıyoruz bu operasyonu? Neden yapılıyor, hangi haktan yapılıyor? Uluslararası hukuka dayanan bütün haklarımızı sonuna kadar kullanıyoruz ve aynı zamanda sınır güvenliğimiz, yani vatandaşlarımızın güvenliği için bunu yapmamız gerekir. Sınır ötesinde de Suriye'nin toprak bütünlüğünü korumak noktasındaki amacımız gerçekleştirilmektedir. Kime karşı? DAEŞ'e karşı, kime karşı Türkiye'de vatandaşlarımızın düğünlerini, kına gecesini yavrularımızı genç yaşta katleden PKK'nın oradaki uzantısına PYD, YPG'ye karşı, El Nusra'ya karşı. Bunların hepsine karşı Özgür Suriye Ordusuyla, muhalefetle beraber mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz."

Tunceli Valisi Osman Kaymak da bölgedeki terör olayları nedeniyle oluşan olumsuz imajının, Tunceli'nin ekonomik gelişimini kısıtladığını söyledi.

Kentin son yıllarda yapılan eğitim yatırımlarıyla önemli sıçrama kaydettiğini vurgulayan Kaymak, "İlimizin son 3 yıl içinde TEOG sınavında Türkiye genelinde en başarılı il olması, üniversitelere yerleştirme sınavında altı yılda 64. sıradan 10. sıraya yerleşmesi, en önemlisi de Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan illerde yaşam endeksi 2015 yılı araştırmasında eğitimde en iyi il unvanını yakalaması, hepimizin yüz akı oldu. Bu başarının tesadüften ibaret olmadığı aşikardır." diye konuştu.

Kaymak, "Sahip olunan mevcut motivasyonun daha da güçlendirilmesi ve Tunceli'nin eğitim açısından marka kent olması bakımından eğitime yönelik altyapı yatırımlarının ivmelenmesi lazım. Şehrin bu anlamda motivasyonun artırılması hususunda hükümetimiz ve devletimizin desteğiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da katıldı.

Bakan Kılıç, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş adamlarıyla bir süre basına kapalı görüştükten sonra, kent merkezinde gezerek vatandaşlar ve esnafla bir araya geldi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.