Tunceli

"Terör örgütünün kökünü kazıyacağız"

00:47 02 Mart 2017
"Terör örgütünün kökünü kazıyacağız"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumhurbaşkanımızın kararı, başbakanımızın ve hükümetimizin kararlılığı, güvenlik güçlerimizin ortaya koyduğu cesaret ve milletimizin verdiği güvenle beraber bu terör örgütünün kökünü kazıyacağız. Hiç kimse merak etmesin, hiç kimsenin endişesi olmasın." dedi.

Bir dizi ziyaret için Tunceli'ye gelen Soylu, Çemişgezek ilçesinde partisi tarafından düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

Türk milletinin çok sıkıntılar yaşadığını ve geçirdiğini ifade eden Soylu, "Memleket yoruldu. Artık bu sistem içerisinde bir daha Gezi olayları başımıza gelir mi, bir daha 17-25 Aralık darbesi tekrar başımıza gelir mi, bir daha 15 Temmuz'da bu milletin namusuna kast eden, bu milletin istikbaline ve istiklaline kastedenler yeniden F-16'larla, yeniden bir daha helikopterlerle bu milletin çıplak elleriyle engellediği darbeyi tekrarlamaya cüret eder mi diye arkamıza dönmek istemiyoruz artık." diye konuştu.

- HDP'in özerklik ilanı

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde AK Partinin tek başına iktidar olmadığını anımsatan ve milletin kararına saygı duyduklarını belirten Soylu, seçimler sonrasında HDP'nin tutumunu eleştirdi.

Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Terör örgütünün sözcüsü olan partisi HDP'nin havasını gördünüz değil mi? Afrasını, tafrasını? Şimdi o ne yaptı, bir şey söyledi. 'Bundan sonra bizim düdüğümüz ötecek' dedi. Büyük büyük laflar ettiler. Dediler ki bundan sonra kendi yörelerimizde özerklik ilan edeceğiz. Dediler mi? Peki hadi özerklik ilan edin de görelim. Hadi ilan et, ilan et de görelim. Hadi neredesin, ilan et. Bu milletin birliğine, bu milletin kardeşliğine, bu büyük milletin büyük medeniyetine ihanet etmeye bu millet sana fırsat vermez. Şımardı mı ne olduğunu görür. Yıllardan beri Tayyip Erdoğan bir söz söylüyor, onu duymadıysan, gözün görmediyse, kulağın duymadıysa insanlıktan nasibini alamamış demektir. Ne diyor kıymetli Cumhurbaşkanımız, 'Ben efendi olmaya değil, ben hizmetkar olmaya geldim'. Bu milletin hizmetkarı olmak esastır.

Bu millete yukarıdan şöyle yaparım, böyle yaparım ve bu milletin çocuklarını dağa götüreceksiniz. Annelerin kucaklarında olması, onun sevgisiyle büyümesi gereken 13 yaşındaki 14 yaşındaki kızlarını, erkek evlatlarını dağa götüreceksiniz, onları bir terör makinesi haline getireceksiniz, biz devlet olarak duracağız öyle mi? Belediyelerinizden o terör örgütlerine, maddi yardımda bulacaksınız, belediyeleriniz oradaki sivil toplum kuruluşlarının tamamı, partileriniz neredeyse dağa adam götürme teşkilatı olarak çalışacak, biz devlet olarak buna seyirci kalacağız öyle mi? Burada şunu söylemek istiyorum Cumhurbaşkanımızın kararı, başbakanımızın ve hükümetimizin kararlılığı, güvenlik güçlerimizin ortaya koyduğu cesaret ve milletimizin verdiği güvenle beraber bu terör örgütünün kökünü kazıyacağız. Hiç kimse merak etmesin, hiç kimsenin endişesi olmasın."

- "CHP'nin kafasında iktidar olmak yok"

Cumhuriyet Halk Partisi'ni eleştiren soylu, şunları dile getirdi:

"Peki CHP'yi sormak istiyorum size. CHP 24 puan, 25 puanda. Hiçbir adımı var mı ileriye giden? Neden? Çünkü o kafasında iktidar olmak yok. Sandıkla iktidar olmak istemiyor. Ne olacak? Ağabeyleri gelecek, ağababaları gelecek, ya bir ihtilal olacak ya birileri bir taraftan diyecek ki bu iktidara gelsin. Alışmışlar ya kasetlerle iktidar olmaya, alışmışlar ya başka bir şey yapacaklar da iktidar olacaklar, alışmışlar ya gazete manşetleriyle iktidar olmaya. Yargıtayla, Danıştayla, Anayasa Mahkemesiyle, biz nasıl olsa iktidara gelmesek de gelmeyelim bu memlekette bizim borumuz öter demeye alışmışlar değil mi? Geçti o günler geçti. Bu memlekette vesayetin borusu ötmez, milletin borusu öter milletin."

"Biz dünyanın en pahallı arazisinde oturuyoruz. Bizim arazimizin değerini düşürmek istiyorlar" diyen Soylu, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Arazimizin değerini düşürüp elimizden almak istiyorlar, onu yönetilmez hale getirmek istiyorlar. Neden? Bir tarafından Orta Doğu petrol, bir tarafından Kafkaslar petrol, bir tarafından Uzak Doğu'ya kadar uzanan, Afrika'ya kadar uzanan, Avrupa'ya kadar uzanan modern İpek Yolu. Bunları şu insanlar yönetsin istemiyorlar. Bu insanlar bundan pay alsın istemiyorlar. Bu insanlar buna müdahale etsin istemiyorlar. Onun için bizi terörle terbiye etmeye, gücümüzü enerjimizi almaya çalışıyorlar. Bunların hepsini gördük."

Konuşmasının ardından Soylu'ya Çemişgezek AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından keçi kılından dokuma "Şavak yastığı" hediye edildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.