Tunceli

Engelliler Haftası

14:26 10 Mayıs 2017
Engelliler Haftası

Tunceli Belediyesi ve Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, "Engelliler Haftası" dolayısıyla Atatürk Şehir Stadı'nda bir dizi etkinlik düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını yapan Tunceli Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Hasan Çiçek, Türkiye'de yaklaşık yedi buçuk milyon engelli vatandaşın bulunduğuna işaret etti.

Çiçek, "Bu vatandaşlarımızın çözümü ülkemizdeki tüm vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunların çözümüyle doğru orantılıdır. Hükümet olarak makro düzeyde ülkemizdeki engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için ciddi bir çaba harcanmaktadır. Bizler de Tunceli Valiliği ve Tunceli Belediyesi olarak mikro düzeyde ilimizde yaşayan engellilerin sorunlarının çözümü için ciddi bir gayret içindeyiz." diye konuştu.

Çiçek, engelli bireylerin topluma karışmasını kolaylaştırmak ve bunun önündeki engelleri kaldırmak için kamu binaları başta olmak üzere yapılan tüm binaların engelliler gözetilerek projelendirildiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Son bir, iki yıllık süreç içinde engelli vatandaşlarımızın kullandığı kaldırımlara sarı bantlar döşeyerek onların erişilebilirliğini artırmaya çalıştık. Belediye olarak inşaat ruhsatlarından tutun yapı kullanım izinlerinin verilmesine kadar bütün süreçlerde binaların engellilerin erişimine uygun hale getirilip getirilmediği noktasında sıkı denetimler yaptık. Valilik olarak kamu binalarının engelli erişimine uygun hale getirilmesi için de ciddi çalışmalar yürüttük."

Konuşmaların ardından atletizm ve masa tenisi müsabakaları düzenlenerek uçurtma uçuruldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.