Tunceli

Ödüllü fotomaraton yarışması sonuçlandı

17:29 20 Haziran 2017
Ödüllü fotomaraton yarışması sonuçlandı

Tunceli Belediyesi tarafından kentin tanıtımı için düzenlenen fotomaraton yarışması sonuçlandı.

Tunceli Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Kaymak, Tunceli Belediyesi olarak şehrin güzelliklerini diğer insanlara tanıtmak amacıyla fotomaraton yarışması düzenlediklerini söyledi.

Yarışmaya 35 ilden 66, Tunceli'den de 10 fotoğrafçının katıldığını ifade eden Kaymak, şöyle konuştu:

"Bu yarışma vesilesiyle yarışmacılar ilimizin fotoğraflanması gereken ilçelerine, güzergahlarına gitti ve çekilen fotoğraflar sonucunda 3 fotoğraf ödüle layık görüldü. Bu arkadaşlardan birinciye 5, ikinciye 3 ve üçüncüye 2 bin lira ödül vereceğiz. Yarışmaya katılan fotoğraflar arasından jürimizin sergilenmeye layık gördüğü fotoğrafları da ilimizin tanıtımına katkı sunması için Munzur Kültür ve Doğa Festivalinde sergileyeceğiz."

Fotoğraf yarışması katılımcılarına teşekkür eden Kaymak, yarışma sonrası ellerine geçen fotoğrafları hazırlanacak Tunceli turizm tanıtım doküman ve kitaplarında kullanacaklarını söyledi.

Kaymak, "Tunceli'nin elimizdeki mevcut fotoğrafları güncel değil. O nedenle bu yarışmada elde edilen fotoğraflar bu açığı da kapatacak. Ümit ederim bundan böyle her yıl tekrarlanır. Çünkü Tunceli doğasıyla, dağlarıyla, bitki örtüsü, vadileriyle, gölleri, akarsularıyla, yaban hayatı, bitki çeşitliliğiyle dört mevsim fotoğraf çekmek için son derece güzel kent. Umarım bu yarışma kentimizin tanıtımına katkı sağlar ve fotoğrafçılar, doğa severler burayı ziyaret ederler." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Kaymak, yarışmada dereceye giren fotoğraf sahiplerine ödüllerini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.