Tunceli

Kütüphaneler Haftası

13:36 27 Mart 2018
Kütüphaneler Haftası

Tunceli Valisi ve Belediye Başkanvekili Tuncay Sonel, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Sonel, mesajında, her yıl mart ayının son pazartesi günü ile başlayan haftanın, insanlara okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini artırmak, kütüphanelerin gelişmesi ve halkı bilinçlendirmek için Kütüphaneler Haftası olarak kutlandığını ifade etti.

İnsanların, bilgi ve teknoloji çağında, bireysel ya da toplumsal olarak iyi, güzel ve başarılı bir yer edinmeleri için okuması, düşünmesi, eleştirmesi ve bilim üretmesi gerektiğini vurgulayan Sonel, şunları kaydetti:

"Nasıl ki eğitimin, bilimin, sanatın olmadığı bir dünya düşünemiyorsak, kitapların ve kütüphanelerin de olmadığı bir dünya düşünemeyiz. Biz de Belediyemize ait kütüphaneyi yenileyerek daha modern bir şekilde öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Binlerce kitabın yer aldığı kütüphanede öğrencilere, ödevlerinde, yardımcı olmak için ücretsiz internet imkanı, çay, meşrubat, öğlen yemeği sunuluyor. Çalışmalar kapsamında kütüphanedeki masalar ve rafların tamamı ile klima sistemleri yenilendi. Öğrenciler yenilenen kütüphane sayesinde gün boyunca dışarı çıkmadan araştırmalarını yapıp, ders çalışabiliyor. Yine binlerce kitabın bulunduğu ve her gün yaklaşık 80 kişinin ağırlandığı Atatürk Mahallesi'nde bulunan İl Halk Kütüphanemiz yetişkinler ve çocuklar için ayrı iki salondan oluşmaktadır. Bizler bu anlayışla kütüphanelerimize yapılacak her türlü desteği, ülkemizin geleceğine yapılmış katkının bir parçası olarak değerlendirmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta kütüphanecilerimiz ve diğer kütüphane çalışanlarımız olmak üzere herkesin Kütüphaneler Haftası'nı kutluyor, bu anlamlı haftanın kitap okuma alışkanlığını bilgiye ve öğrenmeye olan ilgiyi artırmasını diliyor, tüm hemşehrilerime sevgi ve sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.