Tunceli

Hozat'ta ağaçlandırma çalışmaları

15:04 29 Haziran 2018
Hozat'ta ağaçlandırma çalışmaları

Hozat Belediyesince ilçe merkezi ve mahallelerin daha güzel ve yaşanılır bir görüntüye kavuşturulması için ağaçlandırma çalışmalarına devam ediliyor.

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve başladıkları ilk günden bugüne kadar ilçede ve köylerinde ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini, bu yönlü çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İlçede her yıl belirlenen alanlara binlerce ağaç diktiklerini belirten Polat, "Bu yıl ilçe merkezimizde ıhlamur, top akasya, badem, sedir, asma dut, çınar gibi ağaçların fidanlarını toprakla buluşturarak yeşillendirme çalışmalarımıza devam ettik." dedi.

Hozat ilçesinin köylerinde de yaptıkları çalışmayla 20 bin ceviz ve 4 bin çınar, selvi ve akasyadan oluşan fidanları ücretsiz dağıttıklarını ifade eden Polat, şunları kaydetti:

"Biz dikilecek bir fidan insan yaşamını değiştirir düşüncesiyle hareket ediyoruz ve doğaya, yeşile önem veriyoruz. Bu doğrultuda ilçe merkezindeki ihtiyaç görülen her alanda yeşillendirme çalışmaları yapıyoruz. Fidanlarımızı diktiğimiz gibi bakımına da büyük özen gösteriyoruz. Kök salacak her fidan ilçe sakinlerimizin yazın gölgesinde oturabilecleri güzel bir görüntü oluşturacak."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.