Tunceli

Tunceli'de doğayı temiz tutalım çağrısı

15:40 23 Temmuz 2018
Tunceli'de doğayı temiz tutalım çağrısı

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, artan hava sıcaklıklarıyla beraber Munzur ve Pülümür vadilerini dinlenme ve piknik amaçlı kullanan vatandaşlara doğayı koruma ve temiz tutma çağrısında bulundu.

Gürsönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de Munzur ve Pülümür Çayı kıyısındaki Munzur ve Pülümür vadilerinin kent için hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

Munzur ve Pülümür vadilerinin doğal güzellikleri ve canlı çeşitliliği açısından önemli bir potansiyeli barındırdığını belirten Gürsönmez, 1971 yılında Munzur Vadisi'nin 42 bin 674 hektarlık bir alanın milli park ilan edildiğini anımsattı.

Artan hava sıcaklıklarıyla beraber vatandaşların serinlemek, dinlenmek ve piknik yapmak için günübirlik Munzur ve Pülümür vadilerini kullandığını ifade eden Gürsönmez, şunları kaydetti:

"Her geçen gün Munzur ve Pülümür vadilerini vatandaşların daha çok ziyaret ettiğini görüyoruz. Vatandaşlarımızın şunu iyi bilmeleri gerekiyor. Munzur Vadisi Milli Parkı'nda tüm yıl boyunca her türlü av ve ateşli piknik yapmak yasaktır. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını istiyoruz. Bununla beraber bu vadilerden ister transit geçen isterse günübirlik kullanan vatandaşlarımızdan da çöplerini piknik yaptıkları alanlara veya yol kenarlarına bırakmamalarını istiyoruz. Bu tür davranış hem doğayı kirletiyor hem de doğal ortamda beslenmesi gereken yaban hayvanları kara yollarına yaklaştırarak sürücülerin ve canlıların yaşamlarını tehdit ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız çöplerini en yakın çöp depolama alanlarına taşımalarıdır. Bu konuda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.