Tunceli

Vali Sonel'den "Cumhuriyet" yaşıtlarına ziyaret

15:09 25 Ekim 2018
Vali Sonel'den "Cumhuriyet" yaşıtlarına ziyaret

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Cumhuriyetin kurulduğu 1923 yılında doğan yaşlıları ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamada, Sonel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyetle yaşıt vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Açıklamada, Beser, Hanım ve Fatma nine ile Hüseyin dedeyi evlerinde ziyaret eden Vali Sonel'in, Fatma ninenin torununun yeni doğan çocuğuna da "Hoş Geldin Melek Sefalar Getirdin" Projesi kapsamında, anneye çiçek ve bebeğinin ilk altı aylık ihtiyaç malzemesi ile altın hediye etti.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Vali Sonel, şunları kaydetti:

"Engeli vatandaşlarımızı, yetim, öksüz evlatlarımızı, şehit ailelerimizi, gazilerimizi, yaşlılarımızı ziyaret ederek gönüllerini almaya çalışıyoruz. Devletimizin şefkatini ve sıcaklığını yöre insanımıza göstermeye çalışıyoruz. Tunceli'de göreve başladıktan sonra burada yaşayan 1923 doğumlu, Cumhuriyet ile yaşıt 45 dede ve ninemiz olduğunu tespit ettik. Cumhuriyetle yaşıt dede ve ninelerimizin sayısı aradan geçen bir yıl içinde 38'e düştü. Vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum."

Göreve başladığı ilk günden itibaren Cumhuriyet ile yaşıt dede ve nineleri sık sık ziyaret ederek bir araya geldiğini belirten Sonel, "Çınarlarımızı, ilçelerimizde de kaymakam arkadaşlarımız beraberinde ilgili arkadaşlar ile evlerinde ziyaret ediyoruz. Ziyaretlerimizde dede ve ninelerimizle muhabbet edip anılarını dinliyor hem de sorun ve sıkıntılarını çözüyoruz. Cumhuriyetimizin bize emaneti eli öpülesi yaşlılarımız, başımızın tacıdır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.