Tunceli

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

12:04 28 Ekim 2018
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Sonel, mesajında, Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 95. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşadıklarını bildirdi.

Türk milletinin, 26 Ekim 1923'de bir kez daha tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan ettiğini belirten Vali Sonel, şunları kaydetti:

"Millet iradesini esas alan, millet iradesini temsil eden Cumhuriyetin ilan edilmesi, bir devletin temel taşlarının yerine konduğu eşsiz bir zaferdir. Cumhuriyetin ilanıyla Türk milletinin ve devletinin varlığı ve istiklal ebedileşmiş, eşitlik ve özgürlük gibi kavramlar toplumsal hayatımızda yer almaya başlamıştır. Herkese yönetime katılma hakkı tanıyan cumhuriyet, bireylerde vatandaşlık bilincinin de oluşmasına vesile olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde Kurtuluş Savaşımızda zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, hiç sönmemiş ve sönmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere cumhuriyeti armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, kanlarıyla ve canlarıyla bu toprakları bize vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutuluyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.