Aksaray

Bilim merkezine sahip 4. il Aksaray oldu!

09:00 08 Mart 2021
Bilim merkezine sahip 4. il Aksaray oldu!

Aksaray bir çok ile rağmen kendi ihtiyaçlarını yapan, ihtiyaç halinde kendi önceliklerini belirleyen öncü İl konumunda.

Tüm Türkiye'de iha ve siha ların Uluslararası arenada ne kadar önemli bir prestij kazandırdığını gören iller kendi bünyesinde robotik kodlama sınıflarından tutun dene yap atölyelerine kadar tüm yatırımların peşine düştüler.Hedeflerinde bilimle tanışık olan genç yetenekler, dijital çağda geleceğin Türkiye'sini inşa edecek yeni bayraktarlar yetiştirmek olan illerden biride Aksaray oldu.

Gençlik ve spor İl Müdürlüğünün açtığı Gençlik merkeziyle gelişen bilim ve teknik  heyecanı Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun girişimleriyle 2021 yılında açılacak olan dene yap atölyeleriyle vücut bulacak

Aksarayda bilim ve teknoloji Gelişmelerine kayıtsız kalmayan Aksaray Belediyesi ise Tacin Mahallesinde yapımı tamamlanan BİLİM Merkezini  açarak dahil oldu. Türkiye'de Aksaray dahil 4. İlde var olan bilim merkezi verilen ilanla halka kapılarını açtı.

Ziyaretçi kabul ettiği ilk günlerde pandemi gerekçesiyle kısıtlı verilen randevularına  rağmen çocukların bilimle yüzleştikleri eğlence merkezi oldu.

Aksaray BİLİM Merkezi Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol ile belirlenen okullarda seçilen öğrencilere verilen randevular ile hizmet verecek.

3615 m2 alana sahip bilim merkezi için açılış öncesinde bilgi veren Başkan Evren Dinçer farklı bölümlerde her yaştan insana hizmet verecek olan mekanlar oluşacak bilim merkezi Aksaray'ımıza hayırlı olsun dedi.

Aksaray Bilim Merkezinin müdürlüğüne ise Konyada açılan BİLİM merkezinde 4 yıldır çalışan Aksaraylı Emre Bozdemir getirildi,

Eğlenceye doymayan çocuklar BİLİM Merkezini yeniden gezebilmenin heyecanıyla ziyaretlerini tamamladılar.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.