Gaziantep

2 inekle başladı, 17 ineğe çıkardı! Artık sıfır kilometre aracı var

10:32 22 Eylül 2025 8 Yorum Var
2 inekle başladı, 17 ineğe çıkardı! Artık sıfır kilometre aracı var

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yaşayan Yıldız Aslan (34), Şahinbey Belediyesi tarafından hibe edilen 2 ineği, 17 ineğe çıkarttı. Aslan, dünyaya gelen danaları satarak elde edilen gelirle sıfır bir araç satın aldıklarını kaydetti.

Şahinbey ilçesine bağlı Osmanlı Mahallesi'nde yaşayan Yıldız Aslan, Şahinbey Belediyesi'nin hayvan desteği sayesinde hem hayallerine kavuştu hem de ailesinin geçimine katkı sağladı.

Depremde hayvanları telef olan besici devlet desteğiyle sürüsünü büyüttüDepremde hayvanları telef olan besici devlet desteğiyle sürüsünü büyüttü

Katkının gücü: Devlet desteği ile sürü sahibi oldu!Katkının gücü: Devlet desteği ile sürü sahibi oldu!

Yıldız Aslan (34)

OĞLUNUN EĞİTİM MASARAFLARINI KARŞILIYOR

  • Aslan, Şahinbey Belediyesi'nden aldığı 2 inekle başladığı hayvancılığı bugün 7 hayvanla sürdürüyor.

  • Zamanla 17'ye kadar ulaşan hayvan sayısı sayesinde elde ettikleri gelirle sıfır kilometre otomobil aldıklarını belirtti.

  • Aslan, sütü yoğurt yaparak köyde sattığını, danaları ise kurbanlık olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Ayrıca sağım makinesi desteği aldıklarını belirten Aslan, "Oğlum Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği okuyor. Onun masraflarını da bu sayede karşılayabiliyoruz." dedi.

Aslan ailesine ait hayvanlar.

"BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR HAYALDİ"

Belediyenin sağladığı hayvan desteğiyle hayvan sahibi olduğunu belirten Aslan, "Bu bizim için büyük bir hayaldi. Eşim asgari ücretle çalışıyordu, kendi imkanlarımızla almamız mümkün değildi. Belediyeden geldiklerinde, 'Yeriniz var mı, hayvan beslemek ister misiniz?' diye sordular. Ben de 'Eşim asgari ücretle çalışıyor, ancak evimizi geçindirebiliyoruz. Hayvan olursa elbette bakarız, yemini de alır besleriz.' dedim. Böylelikle beş yıl önce başladık. Sağ olsun Şahinbey Belediye Başkanımız  Mehmet Tahmazoğlu, bize iki inek verdi. Biri 6 aylık, diğeri ise 7 aylık gebeydi. Geldikten iki ay sonra doğum yaptı. Böylece hayvanlarımız çoğalmaya başladı. Şu anda 7 tane var. Toplamda 17'ye kadar ulaştı. Doğan danaları sattık, onların gelirinden bir araba aldık. 2023 model, sıfır bir araba alabildik." şeklinde konuştu.

Yıldız Aslan, verilen destek hakkında konuştu.

"BÜTÇEMİZE KATKI SAĞLIYORUZ"

Aslan, hem ekonomik hem de sosyal açıdan hayatlarının değiştiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Çocuklarımız için de çok katkısı oldu. Oğlum Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği okuyor. Onun masraflarını da bu sayede karşılayabildik. Belediyemiz ayrıca sağım makinesi verdi. Geçtiğimiz hafta Başkanımız bizi Çanakkale gezisine de gönderdi. Çok memnun olduk. Evet, sütü yoğurt yaparak köyde satıyorum. Süt olarak da veriyorum. Kurban dönemlerinde ise danaları kurbanlık olarak değerlendiriyoruz. Kesimini kendimiz yapıyoruz. Böylece aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Başkanımız Tahmazoğlu'na tekrar teşekkür ediyorum."

Yıldız Aslan, hayvanlarının bakımını yapıyor.

YORUMLAR

8 Yorum Var
  • hamza 1 saat önce Şikayet Et
    tebrik ediyorum ablamı,gerçekten iş yapacaklara verilmesi gerekiyor, başlangıç doğru, sonuç doğru, bravo ablama
    Cevapla
  • FATİH 1 saat önce Şikayet Et
    Bunun gibi ailelere veya gerçekten işe ihtiyacı olan yapabilecek insanlara vermek lazım. Başkanımıza teşekkür ederiz.
    Cevapla
  • Kırsehirli 2 saat önce Şikayet Et
    İşte böyle köylüye ve tarım hayvancılığa hibe destekler verilirse sonuç alınır
    Cevapla
  • osmanlı46 2 saat önce Şikayet Et
    Afferin kadına. Tebrik ederim, çalışmakçok güzel
    Cevapla
  • İzmirli öğretmen 3 saat önce Şikayet Et
    Oğlun üniversite okuyarak çok kötü yapmış. Senin işini büyütse, 1000 kat mühendislikten iyidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.