Giresun’da endişelendiren manzara! Evleri ve araçları istila ettiler

Karadeniz bölgesinde fındık başta olmak üzere birçok tarım ürününe zarar veren kahverengi kokarca, havaların soğumasıyla birlikte evleri ve araçları istila etmeye başladı.
Giresun'un Görele ilçesine bağlı İsmailbeyli köyünde yoğun şekilde görülen kokarcalar, akşamdan sabaha kadar park halindeki araçları ve evleri sardı.
"KOKARCA İSTİLASI YAŞIYORUZ"
İsmailbeyli Köyü Muhtarı Serdal Yenitürk, son günlerde köyde ciddi bir kokarca istilası yaşandığını belirterek şunları söyledi:
"Kokarca istilası yaşıyoruz. Son iki gündür her yerde karşımıza çıkıyorlar. Evlerimizin içinde, araçlarımızda sayısız kokarca bulunuyor. Fındık hasadı bu yıl zaten bu zararlı nedeniyle verimsiz geçti. Hasat bitti ama kokarcalar kışlaklara çekilmek için sıcak yerleri arıyor. Bu yüzden bahçelerden evlere, ahırlara ve araçlara yöneldiler."
Elma bahçesini bu yöntemle zirai dondan korumuştu! Hasada başladı
Zonguldak'ta akıl almaz olay: Yolu, tel örgü ve beton bloklarla kapattı
Eskişehir'de ilginç hadise! Çocuk, başka bir çocuğu ihbar etti
YETKİLİLERLE BİRLİKTE HAREKET EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR
Yenitürk, kokarcayla mücadele konusunda vatandaşların bilinçli davranması gerektiğini vurgulayarak, "Biyolojik ve kimyasal mücadele başladı. Bu konuda İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Ziraat Odamız ve vatandaşlarımızla birlikte hareket etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
YORUMLAR
3 Yorum Var