Denizli

Denizli'de akılalmaz olay: Köy camisi satılığa çıkartıldı

11:21 24 Ocak 2026 22 Yorum Var
Denizli'de akılalmaz olay: Köy camisi satılığa çıkartıldı

Denizli'nin Çardak ilçesinde 25 yıl önce mahalle sakinleri tarafında cami yapılması için bağışlanan arazi, bağışçılardan birinin icra borcu nedeniyle satışa çıkartıldı. Bu gerekçeyle cami avlusu ve caminin bir kısmı satılıyor.

Edinilen bilgiye göre, Çardak ilçesi Gölcük Mahallesi'nde yer alan eski cami hasarlı olması sebebiyle yıkıldı.

  • Mahalleli ise köyde yeni cami yapılması için 2000 yılında dönemin muhtarı Osman Yüncü önderliğinde bir araya geldi.

  • Köye yeni cami yapılmasını isteyen 12 bağışçı, arazilerini kendi rızalarıyla bağışladı. 

  • Bağışçıların destekleriyle mahallenin tek camisi yapımı kısa sürede tamamlanarak ibadete açıldı.

  • Ancak aradan geçen 25 yılın ardından bağış yapan kişilerden birinin şahsi icra borcu nedeniyle arazinin satışa çıkarıldığı ortaya çıktı.

İcra nedeniyle satılığa çıkartılan köy camisi ve caminin bulunduğu arsa.

 

SÖZLÜ "OLUR" ALINDI 

Mahallenin tek camisinin kurtarılmasını isteyen mahalle sakinlerinden Osman Yüncü, "2000 yılına kadar burada hasarlı bir camimiz vardı. Köylünün girişimleriyle bu hasarlı camiyi yıkılarak yeni bir cami yaptırdık. Köylülerin katkısıyla 2001 yılında bu camiyi inşaatına başladık. Ancak bu yaptığımız caminin, arsası 12 kişiden hisseli bir araziydi. 12 hissedardan sözlü "olur" aldık ve arsanın üzerine bu camiyi inşa ettik." diye konuştu. 

Çiftçinin yüzü güldü! Devlet yüzde 50 hibe desteği sağlayacakÇiftçinin yüzü güldü! Devlet yüzde 50 hibe desteği sağlayacak

Muş'ta kurt saldırısı! Canını böyle kurtardı: Panik anlar kamerada Muş'ta kurt saldırısı! Canını böyle kurtardı: Panik anlar kamerada

Kocaeli'de 'kadın' olup 483 milyon TL vurgun yaptılar: 24 tutuklu Kocaeli'de "kadın" olup 483 milyon TL vurgun yaptılar: 24 tutuklu

Şanlıurfa'da doğalgaz faciası: 13 kişi zehirlendi! Şanlıurfa'da doğalgaz faciası: 13 kişi zehirlendi!

İcralık olan arsa üzerine 200 yılında yaptırılan cami.

HİSSEDARLARDAN BİRİ İCRALIK OLUNCA CAMİ SATIŞA ÇIKARTILDI 

Yıllar sonra 12 hissedardan birinin icralık olduğunu aktaran Yüncü, "Sonrasında bu 12 hissedardan 1 tanesinin icralık olmasından sebeple caminin bir kısmını içerisine girdiği ekseriya kısmının bahçe olarak kullanıldığı arsa satılığa çıkarıldı. Köyde zaten bir tane camimiz var. Bir de köy konağımız var. Köye hazinesine ait herhangi bir arazimiz veyahut da başka bir binamız yok. Bizler camimizin satılmasını istemiyoruz. Yetkili kurumların bizlere yardımcı olmasını icralıktan dolayı satışa çıkan camimizi kurtarılmasını istiyoruz." ifadelerine yer verdi. 

Osman Yüncü

İÇME SULARI DA RİSK ALTINDA 

Satışa çıkartılan arazinin içerisinde sondaj içme suyu olduğunu belirten Yüncü, "Vatandaşlar su ihtiyaçlarını buradaki sondajdan karşılıyor. Şebek suyundan içmiyorlar suları. Mahallenin içmek için kullanmış oldukları sondaj su da bu arsanın içerisinde olduğu için o da risk altında." dedi.

YORUMLAR

22 Yorum Var
  • Ersever 8 dakika önce Şikayet Et
    Camiye girişleri ücretli yapın, adamın borcunu kurtarın.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • gercek 1 saat önce Şikayet Et
    bir de adam gibi is yapin laf ile anlasma ne usa ile dunya huzurunda anlasma yaptik ucak icin onlar bize kazik atti resmi anlasma olsa bile artik riskli adam gibi imza alirsin yada noter de resmi yap
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Mammut 2 saat önce Şikayet Et
    Sözlü anlaşma diye bir şey yok sadece,yazılı olarak olur, umarım insanlar ibret alırlar ve böyle durumlarda yazılı olarak sözleşme yaparlar..
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Malesef memlekette ibadethanelerin bu şekilde çok ciddi mülkiyet sorunları var. özellikle deprem bölgesinde yıkılan bir çok cami yerine yapılamıyor. çünkü mirasçıları tapu devredilmediği için caminin yerini vermiyor. yazıklar olsun
    Cevapla
  • Ersever 6 dakika önce Şikayet Et
    Diyanet vakfı devamlı yardım topluyor. Nereye gidiyor o paralar. Altı dükkan olan, büyük şehir merkezlerindeki kocatepe camii altındaki dükkanların geliride diyanet vakfına gidiyor, hac gelirleri ile bir yılda her ilçeye cami yapılır, neden vermiyor.
    İlk beğenen sen ol
  • A.Şahin 2 saat önce Şikayet Et
    söz kaybolur yazı durur, bağışı resmi bakımdan yapsaydınız bunlar olmazdı .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.