Amasya'da 3 engelli evladına bakan Fatma anne: Muhtaç olmalarını istemiyorum
Amasya'da zihinsel engelli 3 çocuğuna tek başına bakan Fatma Çoban'nın (62) tek isteği evlatlarına daha iyi şartlarda bakabileceği bir eve sahip olmak.
Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde zihinsel engelli evlatları Ufuk (33), Ömer (37) ve Nurettin Çoban'a (47) yıllardır gözü gibi bakan Fatma Çoban, "Gücümün yettiği güne kadar çocuklarıma bakacağım. Onların kimseye muhtaç olmalarını istemiyorum." ifadelerini kullandı.
Adana'da kaybolan 16 yaşındaki Hatice'den haber var
Yer: Adana! Tavanı delip girdikleri depodan milyonluk vurgun yaptılar
Adana'da minibüsün camını kıran saldırganın sözleri 'pes' dedirtti
Mersin'de izinsiz gösteri sonrası havaya ateş açıldı: 1 ölü

ENGELLİ MAAŞI İLE 3 EVLADINA BAKIYOR
Eşinin 10 yıl önce hayatını kaybetmesi sonrası köyden ilçe merkezine taşınıp eski bir eve yerleşen Fatma Çoban, engelli maaşıyla geçinmeye çalışıyor.
Kış boyunca sobanın ısıttığı tek odada çocuklarıyla gün boyunca yakından ilgileniyor.
Üşüyüp hastalanacakları endişesi nedeniyle doğal gaz yerine kömür sobasını tercih ediyor.
Elbiselerini ıslatmaları halinde geç saatlerde bile olsa üstlerini değiştirip yenisini giydiriyor.

YILIN ANNESİ OLDU
Amasya Gazeteciler Cemiyeti, düzenlenen törende Fatma Çoban'ı yılın annesi seçti.
Evlatlarından kopmak istemediğini anlatan fedakar annenin duygu yüklü konuşmasını törendeki herkes ayakta alkışladı.

TEK İSTEĞİ EVLATLARINA BAKABİLECEĞİ BİR EV
Evlatlarını engelli bakımevine götürme teklifinde bulunan Gümüşhacıköy Kaymakamlığı ile Amasya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Çoban'ın tek isteği eskiyen evinin karşısındaki alana yeni bir ev yapılması oldu.

"ONUN GİBİ ANNE BULUNMAZ"
Komşusu Ayten Okuyucu da, "Bakıma muhtaç 3 çocuğuna yıllardır bakıyor. Onun gibi anne bulunmaz. Mükemmel bir anne." diye konuştu.

YORUMLAR
4 Yorum Var