Eskişehir

Yer: Eskişehir! Tarihi çeşmede çirkin olay: Muhtar çareyi yazı asmakta buldu

10:12 06 Şubat 2026 1 Yorum Var
Yer: Eskişehir! Tarihi çeşmede çirkin olay: Muhtar çareyi yazı asmakta buldu

Eskişehir'de bakımı yapılan tarihi çeşme bir süre sonra duyarsız vatandaşlar tarafından, izmarit ve çöp atılarak kirletildi. Alanönü Mahalle Muhtarı Hüseyin Özat, çeşmenin başına uyarı yazısı asarak tepki gösterdi.

Eskişehir'in Odunpazarı ilçesine bağlı Alanönü Mahallesi'nde bulunan tarihi çeşme, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından çöplüğe dönüştürüldü. 

  • Belediye ekiplerince 21 Kasım 2025 tarihinde bakımdan geçirilen çeşmenin yalağı, kısa sürede sigara izmaritleri, kuruyemiş kabukları ve atıklarla dolduruldu.

  • Tarihi dokuya verilen bu zarar üzerine Alanönü Mahalle Muhtarı Hüseyin Özat, çeşmenin üzerine bir uyarı yazısı asarak duruma tepki gösterdi.

Tarihi çeşmenin içi çöp yığınlarıyla doldu.

 

"LÜTFEN ÇEŞMEMİZİ KORUYALIM"

Mahalle sakinlerine ve özellikle gençlere doğrudan seslenen Muhtar Hüseyin Özat, astığı yazılı notta şu ifadeleri kullandı:

"Kıymetli sakinlerimiz, 21 Kasım 2025 tarihinde Odunpazarı Belediyemiz tarihi çeşmemizin bakımını yaptı. Mahalle sakinlerimizden ve gençlerimizden rica ediyorum, lütfen çeşmemizi koruyalım. En kısa zamanda gerekli müracaatlarda bulunarak çeşmemizin akması için çaba göstereceğim."

85 yaşındaki anneannesini dolandırdığı iddia edilmişti: Torun kabusunda yeni gelişme 85 yaşındaki anneannesini dolandırdığı iddia edilmişti: Torun kabusunda yeni gelişme

Okul tuvaletindeki kamera soruşturmasında yeni gelişme Okul tuvaletindeki kamera soruşturmasında yeni gelişme

Uzman isim anlattı! Masum görünen 'IBAN ricasının' 10 yıl hapis cezası varUzman isim anlattı! Masum görünen "IBAN ricasının" 10 yıl hapis cezası var

 İzmarit ve çöp atılarak kirletilen tarihi çeşme.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Hasan adıyaman 4 saat önce Şikayet Et
    temizlik imandandır.
    Cevapla
  • İsmail 2 saat önce Şikayet Et
    Evet haklısınız İmandan gelir. O zaman şunu da belirtmek gerekir ki İmanı olanın EĞİTİM eksiği de olamaz. Sizce de ÇELİŞKİ yok mu bunda. Ya imanımız sıkıntılı yada eğitimimiz sıfır.
  • Abdullah 4 saat önce Şikayet Et
    İman sahipleri için!
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.